העור בראי ה "רו-פוד"

אין ספק שהעור הוא האיבר הגדול ביותר בגוף האדם, וידוע שהגוף ניזון גם דרך העור ולא רק דרך מערכת העיכול, לכן חשוב גם מה נמרח עליו, במה נרחץ אותו ולמה נחשוף אותו.

העור – כמו העיניים הציפורניים והשיער – מעיד על מצב הגוף מבפנים, "אתה מה שאתה אוכל".

חשוב שהשינוי במראה העור יהיה מבפנים החוצה ע"י תזונה והזנה נכונה, ולא כיסוי מבחוץ פנימה של קוסמטיקה, מייק-אפ, איפור שמסתירים.

יש מספר כללים שאם נקפיד עליהם הגוף יגמול לנו בעור רך, בריא וזוהר. והיום אדבר עליהם בראי ה"רו-פוד".

שמנים בריאים ולא משמינים: אותם מאכלים המכילים שמנים בריאים שהגוף עושה איתם דברים טובים עבור חילוף החומרים, תזונת התאים, וויטאליות ועור זוהר. הגוף שלנו זקוק לשומן וחשוב לתת לו את האיכותי ביותר, להימנע משמן "רע" ולהקפיד על צריכה יומית של שומן טוב.

1. קוקוס צעיר טרי: עליו כתבתי במאמרים הקודמים, גם בשר הקוקוס וגם מי הקוקוס משפיעים מאוד על מערכת העיכול, מסייעים בירידה במשקל, מרעננים את עור הפנים ואת השמן המופק ממנו – פרט לכך שכבר הוכח שהוא מונע ומקל על תופעות האלצהיימר, ושהוא מבין השמנים הבודדים שלא מתחמצנים בחום גבוה – יש למרוח על השיער ועור הגוף כמסכה מזינה .נסו – התוצאות הן מיידיות. השמן נספג מיידית ולא מותיר תחושת שמנוניות.

2.זרעים: הזרעים השונים שקל למצוא בשפע בארץ (פשתה,חמנייה,דלעת ,צ'יאה, שומשום מלא ועוד)עתירי סידן שחשוב לתהליכים בגוף ולעצמות,וכמו"כ עשירים באומגה 3 ובאנזימים רבים המשפיעים מיידית על העור.

3. אבוקדו: האבוקדו הנמצא במחוזותינו כמעט כל השנה מיטיב מאוד עם מערכת העיכול והמרכיבים שבפרי הנפלא הזה מאפשרים לגוף לספוג מרכיבים נוספים שיש במזונות אחרים. דבר הבא לביטוי בעור הפנים בעיקר.

4.שמן זית: יש לצרוך שמן זית איכותי מכבישה קרה בחומציות נמוכה ככל שניתן להשיג (פחות מ- 0.5%) הוא מלא באנטיאוקסידנטים, וויטמין D. שמן הזית גם עוזר לעור להיות גמיש ומונע קמטים.

5.אגוזים: חוץ מבוטנים שעשויים להיות אלרגניים לאנשים מסוימים כל סוגי האגוזים מאוד חשובים ותורמים למראה העור ולגמישותו. איכלו חופן של אגוזים מגוונים כגון מלך, שקדים, ברזיל ובעיקר מקדמיה, לפחות 3 פעמים בשבוע  ואל תחששו מה"שומן" שבהם, זהו שומן בריא שאינו משמין.

ובנוסף לנ"ל כמובן שלשתיית מים נקיים יש חשיבות גבוהה למראה העור .

מים ללא כלור, ללא כימיקלים, מתכות ופלסטיק ,עשירים במינרלים. (ניתן להשיג אצל שושי שי שכותבת במגזין הזה ודרכי מערכות המייצרות "מים חיים" של חברת ניקן.)

מים נכונים ובסיסיים מנקים את הגוף, פטרוזיליה וכוסברה מנקים את הגוף, וזה משפיע על מראה העור. עכשיו כשהאביב בפתח מומלץ לשתות לפחות 8 כוסות מים ביום, הכמות שיש לשתות תלויה גם בסוג התזונה שנאכל. אנחנו מקבלים נוזלים גם מאכילת ירקות ופירות.

חשוב לשאול בחיי היום יום: "מהיכן האוכל שלי הגיע"?

"מה יש בו וממה מורכב האוכל שאני אוכל"?

שימו לב האם האוכל הוא "בידור" בעבורי או האם הוא תומך בי ובמה שהגוף שלי זקוק לו?

מגוון, אורגני, נקי מחומרי הדברה, מחומרים משמרים, צבעי מאכל, תחליפי סוכר, שומנים מהחי, שומנים סינטטיים.

מה מצב ה"סטרס" שלנו? גם זה משפיע מאוד על העור שלנו מכיוון שכשאנחנו מוטרדים, אנחנו נכנסים לאכילה רגשית ונגרמת מהמתח התעצמות של הרעלים בגוף. במצב של מתח נפשי הגוף מנסה "לשמור" עלינו, עבורו יש "מצב חרום" והגוף משמין כאמצעי הגנה ושמירה לקראת "אסון".

איך השינה שלנו?

העור שלנו הוא לא איבר נפרד מהגוף וכשהשינה לא עמוקה, רצופה ונכונה מבחינת הסביבה, הניקיון, שעות השינה, זמני השינה, הכל משפיע ישירות ומשתקף ע"י העור.

הקפידו על הליכה נמרצת  לפחות 3-4 פעמים בשבוע, 45 דק' בטבע, במקומות פתוחים, על חוף הים.

והכי חשוב לצחוק והרבה. הקיפו עצמכם בחברים שמצחיקים אתכם ,לכו  ביחד לסרטים מצחיקים זה נפלא.

כשף רו-פוד ומטפלת מגיעים אלי אנשים שעוברים תהליכים נוגעים ללב. מתאזנים, מורידים תשוקה למתוקים, נמנעים ממאכלים ממכרים,"לבנים", מטוגנים, משנים גישה ומחשבה מ"אני רוצה…אבל זה אסור לי"! ל"אני יכול, אבל אני לא רוצה"!

בפגישות האישיות או בסדנא בקבוצות ,אנחנו שמים דגש על מה כן נכון, טוב ובריא ואז המחשבה על "מה לא" מתגמדת, ביחד אנחנו לומדים איך לחיות טוב יותר עם הטבע ומה שהוא מגיש לנו על מגש של כסף, איך להכין מיצי ירקות טעימים להפליא,איך להכין "פאסט פוד ", אך  RAW, מזין בריא ובטעם אלוהי. שמים דגש על ימי "צום" איך, מתי, כמה וכמובן באופן טבעי מתרחשת ירידה ממשקל עודף.

תוך ימים העור מגיב, תוך שבועות האנרגיה חוזרת…

אף אחד אחר לא יכול לשלוט באוכל שאת/ה תחזיק ביד ותכניס לפה.

מזמינה אתכם להצטרף, מזמינה אתכם להוסיף עוד מלפפונים לסלט,לאכול עוד תפוחי עץ, אלוורה, נבטים,"סופר פוד", כדי  לעזור לגוף לעשות את מה שהוא יודע באופן טבעי. לרפא את עצמו, לנקות את עצמו אם רק לא נפריע לו ונכניס עוד ועוד רעלים לתוכו.

והגוף ישיר "תודה" ויגיד "היית טוב אלי, עכשיו אני אהיה זוהר עבורך".

באהבה לחיים באשר הם

ענת דרור

 

התחדשות

מה יותר מתאים מלכתוב על התחדשות בתקופת האביב בה הטבע מתחדש לנגד ענינו ואיתו הפוטנציאל לחידוש תאי הגוף הפיזי שלנו,והמערכות הפועלות בו.

זה הטיימינג המושלם לשפר את הבריאות,להשתחרר מהרגלים ישנים שלא משרתים אותנו יותר ,להתחדש בהרגלים נכונים ,ליישם את הידע שאולי כבר יש לנו וזאת אפילו הזדמנות, להוריד במשקל…

האביב מסמל שינוי, התחדשות, פריחה, ומאפשר לנו ותומך בגופנו להתחדש גם, אחרי תקופת החורף, בה אגרנו, צברנו, התכנסנו פנימה. עכשיו זה הזמן הכי נכון לעבור תהליך של שינוי ופריצת דרך.

וכמו שאנו מנקים את הבית, הארונות והפינות שלא הגענו אליהן במשך השנה, לקראת פסח, (שתמיד נחגג בתחילת האביב) כך גם מומלץ מאוד לנקות את גופנו מכל מה שצברנו ואגרנו בו במהלך החורף, ולעשות "ניקוי רעלים" שיכין את הגוף בחודשי האביב לקיץ שמגיע מיד אחריו, להרגיש בו מחודשים,קלילים ומלאי אנרגיה.

ניקוי רעלים של הגוף הפיזי הוא דבר שיש לחזור עליו מידי שנה, כטיפול מונע ומעכב הזדקנות ואין זמן נכון יותר. הכבד שהוא האיבר המקושר לתקופת האביב, אחראי על סינון הרעלים המצטברים בגופנו מזיהום אוויר, תזונה מתועשת ומעובדת, אלכוהול עישון, סטרס, מתכות שיש במים, תרופות ועוד.

הרבה חשים זאת גם במציאות, דרך אלרגיות, עייפות,חולשה, כאבי ראש, בעיות עיכול חוסר שקט ועוד.

וכמו שהרכב שלנו דורש טיפול תקופתי גם אם נסענו בזהירות ומלאנו אחר הכללים וגם אם שמנו את הדלק הנכון ודאגנו לשמן בזמן – וזה רק רכב…שיש לו חלקי חילוף…עדיין צריך לעשות לו טיפול אחת לכמה זמן. כך יש חשיבות רבה לניקוי הגוף בעזרת תזונה נכונה התומכת בכבד ומפנה אותו לעשות את חלקו ביעילות .

הבריאות היא דבר דינמי שכן כל הזמן מתרחשות בגוף פעולות: חומרים נקלטים,מתפרקים,נבנים ונהרסים כל הזמן, ויש חשיבות עליונה במה איך ומתי נזין את הגוף וביכולת שלנו להקל על המערכות ובכך לעכב תהליכי הזדקנות ולמנוע חולי.

כשפית של רו-פוד ומאמנת קולינרית,המקיימת סדנאות לניקוי רעלים,חוגי בית וסדנאות לשינוי ולשילוב תזונה טיבעונית חיה במטבח הביתי ובחיי היומיום ,אני משלבת את שיטתה של אן ויגמור ומאמינה כמוה ביכולת  האדם להבראה עצמית בעזרת שיקום כוחות הריפוי הנמצאים בתוכו ע"י תמיכה תזונתית "חיה" ותנאים איכותיים ונכונים "להתחדשות"

התזונה והשתיה הם המרכיבים הבסיסיים ביותר לבריאות האדם , המזון בונה את גופנו ולכן האדם הוא תוצר תזונתו.ומכיוון שהאיכות הגבוהה ביותר של מזונות נמצאת במזונות הטבעיים החיים, כפי שהטבע מגיש לנו על מגש של כסף, ה"חיוניות": האנזימים הויטמינים המינרלים בריכוז הכי גבוה והכי זמין לנו לבניית רקמות בריאות נמצאים בפירות ובירקות חיים, שנספגים היטב ,מקלים על מערכת העיכול, ומגבירים באופן טבעי את ניקוי הגוף והתחזקותו.

ולשמחתי, הרו-פוד מלמד זאת ומנגיש זאת בקלות,פשטות ובטעם נפלא.

אני מזמינה אלי, כל אחד מכם בעיקר מי שעבר את גיל 35  להגיע אחת לשנה ובעיקר עכשיו בחדשי האביב לתהליך של התחדשות בעזרת ניקוי רעלים , בפורמט "ידידותי למשתמש" שבניתי המאפשר לשמור על שגרת החיים ובמהלך של חודש להרגיש אנרגטיים, חיוניים קלילים ועם פחות

3-7  קילוגרמים.

טיפ:

עכשיו כשמתחיל להתחמם ובצהריים אנו זקוקים ל"דחיפת" אנרגיה הכינו לכם "תמר – מרציפן" ביתי:

טיבעי, עתיר חלבון, מינרלים, וויטמינים:

להשרות כוס שקדים,ולאחר שטיפה וסינון להכניס למעבד מזון ולרסק דק דק, להוסיף 2 כפות דבש/סילאן/מייפל כפית תמצית שקדים,

וללוש לבצק ממנו ניצור עיגולים קטנים אותם נמלא בתוך כ-20 תמרים שטופים ומגולענים.

מתאים לתלמידים לקראת מבחני סוף השנה, ולכל מי שרוצה חטיף בריא מזין ומעורר.