ארטיק מגנום טבעי עם טופי תמרים

מגנום

יש שלבים שאתם צריכים לעבור עד שתתחילו לחפור עם השיניים במעדן הזה, אבל לגמרי שווה את זה ולא לדבר על זה שהם סופר פשוטים להכנה. אם יש לכם בלנדר במהירות גבוהה ותבניות גלידה, אתם בעצם מוכנים להתחיל להכין ארטיק מגנום משלכם מייד אפשר לקנות תבניות גלידה בזול מאיקאה. ומה שהכי טוב, שהמרכיבים הם די פשוטים ואפשר למצוא אותם בכל חנות מכולת בימינו, כך שזה גם לא תירוץ!

מצרכים

  • לגלידה

    • ½ כוס אגוזי קשיו, מושרים 4+ שעות
    • 1 פחית קרם קוקוס שומן מלא, קרה
    • 2 כפות סירופ מייפל
    • 1 כף שמן קוקוס
    • קמצוץ וניל אמיתי

     

    לטופי תמרים

    •  20 תמרים טריים ורכים
    • 2 כפות שמן קוקוס
    • 2 כפות מים (להוסיף עוד במידת הצורך)
    • קמצוץ וניל אמיתי
  • לציפוי השוקולד

    • ½ כוס שמן קוקוס מומס
    • ½ כוס סירופ מייפל
    • ½ כוס אבקת קקאו מריר
    •  
  • תצטרכו גם תבניות ומקלוני ארטיק.

  • . להתחיל בגלידה. לשטוף היטב את אגוזי הקשיו המושרים. לשים במקרר את קרם הקוקוס כך שהחלק הסמיך נפרד מלמעלה. לשים את האגוזים והחלק הסמיך של קרם הקוקוס בבלנדר במהירות גבוהה. להוסיף גם את הסירופ, שמן קוקוס ווניל. לערבל בכל המהירות במשך כמה דקות או עד לקבלת תערובת חלקה לגמרי.
  • . .  לצקת לתבניות ולהקפיא לפחות לשעתיים
  • . אח"כ להכין את טופי התמרים: לגלען את התמרים ולהכניס אותם לבלנדר עם שמן קוקוס, מים ווניל. לערבל עד לקבלת משחת טופי סמיכה. להוסיף מים כף אחת בכל פעם במידת הצורך עד שתקבל ואת הסמיכות הנכונה/ המרקם הנכון. לשמור במקרר.

  • . אח"כ להכין את טופי התמרים: לגלען את התמרים ולהכניס אותם לבלנדר עם שמן קוקוס, מים ווניל. לערבל עד לקבלת משחת טופי סמיכה. להוסיף מים כף אחת בכל פעם במידת הצורך עד שתקבל ואת הסמיכות הנכונה/ המרקם הנכון. לשמור במקרר.

  • לאחר שהארטיק נהיה קפוא, הגיע הזמן לציפוי: להכין את ציפוי השוקולד על ידי המסה לאט של שמן הקוקוס. להוסיף את הסירופ ואבקת הקקאו ולערבב היטב עד לשילוב טוב.

  • להוציא את הארטיקים מהתבניות באופן אינדיבידואלי; אם הם יושבים חזק, נסו לשים אותם מתחת למים חמים זורמים במשך כמה שניות. לצקת את השוקולד מעל כל ארטיק עד שהוא מצופה באופן אחיד. להקפיא ל- 10 דקות
  • , להוסיף את ציפוי הטופי; על כל ארטיק, אחד ואחד למרוח את הטופי עם סכין. לעשות שכבה אחידה בעובי של מילימטרים ספורים. לאחר ששכבת הטופי נעשתה, לצפות את כל הארטיק בשוקולד פעם נוספת. לפזר מעט תוספות לסיום אם מעדיפים (קקאו ניבס או קוקוס עובדים טוב) ולהקפיא ל- 10 דקות לפחות.

  • המגנומים מוכנים להגשה והכי נהנים מהם כשהם טריים!
  • הערות: אתם יכולים להוסיף סירופ מייפל אגבה או דבש או נקטר קוקוס אם תרצו. אם אתם רוצים להקפיא את הארטיק לזמן ארוך יותר, לזכור לתת להם להתרכך במקרר לפני ההגשה. הם מתקשים מאד, אז תנו להם להצטנן במקרר לפחות שעתיים לפני ההגשה

 

מגנום

השארת תגובה