מצרכים
מנות: 2
מרכיבים
- ראש כרובית קטן
- 1 כוס חלב שקדים לא ממותק *
- ¾ כוס ציר מרק ירקות
- ¼ כוס יין לבן (רשות )
- 1 כפית שמן זית
- 1 בצל, חתוך לקוביות
- 1 שן שום, כתושה
- 2 כוסות פטריות לבנות, קצוצות
- 1 כפית תימין מיובש
- מלח ים, לפי הטעם
- פלפל שחור, לפי הטעם
הוראות
- לחתוך את הכרובית לפרחים. לשים את כרובית, חלב שקדים, מרק ירקות בסיר בינוני. לכסות ולהביא לרתיחה על אש בינונית. להקטין את החום ולבשל במשך כ 5-10 דקות, עד שרך. לאחר מכן, למעוך/ לרסק עם בלנדר מוט או בלנדר.
- בינתיים, לחמם שמן זית בסיר גדול מעל חום בינוני – נמוך. להוסיף בצל קצוץ ושום כתוש ולטגן במשך 5-8 דקות, עד שזה שקוף וריחני.
- להוסיף פטריות קצוצות, תימין, מלח ופלפל, ולטגן כ – 10-15 דקות, עד שכל המיצים כמעט התאדו. להוסיף יין לבן לגרד את כל החתיכות חומות שבתחתית.
- להוסיף את תערובת הכרובית המעוכה לפטריות המוקפצות. להביא לרתיחה, לכסות ולבשל 10 דקות, עד שמסמיך. להוסיף עוד ציר/ מרק אם המרק סמיך מדי לטעמכם.
- לאחסן את שאריות המרק מכוסות במקרר במשך 3-4 ימים.
לאחסון לטווח ארוך, להקפיא במיכל אטום עד 3 חודשים. הדרך הקלה ביותר לחמם את המרק הקפוא היא להוציא אותו מהמקפיא ולשים אותו במקרר 24 שעות לפני שמחממים שוב כדי שיפשיר. לחמם על כיריים, להוסיף עוד ¼ כוס (60 מ"ל) מים / מרק בכל פעם אם סמיך מדי.
הערות וטיפים נוספים למתכון
* להחליף חלב שקדים בכל חלב אחר על בסיס צמחי אם תרצו מתכון ללא אגוזים.
- ציר מרק-אחת לכמה זמן אני מבשלת בישול ארוך-קישוא, סלרי, גזר, פטרוזיליה, שורש סלרי וכל ירק נוסף שיש לי בסיום כשהכל רך מאוד אני מסננת את הנוזלים ושומרת לי בצנצנות זכוכית ובכל פעם שאני צריכה "ציר מרק" מרוכז למתכון אני מפשירה.