מרק פטריות מוקרם

מרק פטריות מוקרם

מרק פטריות מוקרם זה כל כך עשיר, קרמי, ומספק שאתם לא תאמינו שזה טבעוני. הוא כולל מרכיב סודי. התראת ספוילר - המרכיב הסודי הוא כרובית צנועה ורגע....אל תבהלו היא לא מורגשת 🙂

מצרכים

מנות: 2

מרכיבים

  • ראש כרובית קטן
  • 1 כוס חלב שקדים לא ממותק *
  • ¾ כוס ציר מרק ירקות
  • ¼ כוס יין לבן (רשות )
  • 1 כפית שמן זית
  • 1 בצל, חתוך לקוביות
  • 1 שן שום, כתושה
  • 2 כוסות פטריות לבנות, קצוצות
  • 1 כפית תימין מיובש
  • מלח ים, לפי הטעם
  • פלפל שחור, לפי הטעם

 

הוראות

  1. לחתוך את הכרובית לפרחים. לשים את כרובית, חלב שקדים, מרק ירקות בסיר בינוני. לכסות ולהביא לרתיחה על אש בינונית. להקטין את החום ולבשל במשך כ 5-10 דקות, עד שרך. לאחר מכן, למעוך/ לרסק עם בלנדר מוט או בלנדר.
  2. בינתיים, לחמם שמן זית בסיר גדול מעל חום בינוני – נמוך. להוסיף בצל קצוץ ושום כתוש ולטגן במשך 5-8 דקות, עד שזה שקוף וריחני.
  3. להוסיף פטריות קצוצות, תימין, מלח ופלפל, ולטגן כ – 10-15 דקות, עד שכל המיצים כמעט התאדו. להוסיף יין לבן  לגרד את כל החתיכות חומות שבתחתית.
  4. להוסיף את תערובת הכרובית המעוכה לפטריות המוקפצות. להביא לרתיחה, לכסות ולבשל 10 דקות, עד שמסמיך. להוסיף עוד ציר/ מרק אם המרק סמיך מדי לטעמכם.
  5. לאחסן את שאריות המרק מכוסות במקרר במשך 3-4 ימים.
    לאחסון לטווח ארוך, להקפיא במיכל אטום עד 3 חודשים. הדרך הקלה ביותר לחמם את המרק הקפוא היא להוציא אותו מהמקפיא ולשים אותו במקרר 24 שעות לפני שמחממים שוב כדי שיפשיר. לחמם על כיריים, להוסיף עוד ¼ כוס (60 מ"ל) מים / מרק בכל פעם אם סמיך מדי.

 

הערות וטיפים נוספים למתכון
* להחליף חלב שקדים בכל חלב אחר על בסיס צמחי אם תרצו מתכון ללא אגוזים.

  • ציר מרק-אחת לכמה זמן אני מבשלת בישול ארוך-קישוא, סלרי, גזר, פטרוזיליה, שורש סלרי וכל ירק נוסף שיש לי בסיום כשהכל רך מאוד אני מסננת את הנוזלים ושומרת לי בצנצנות זכוכית ובכל פעם שאני צריכה "ציר מרק" מרוכז למתכון אני מפשירה.

 

 

מרק פטריות מוקרם

השארת תגובה