קרקר כוסמין ושמן זית

קרקר כוסמין

זמן בישול: 5 דקות
סה"כ זמן: 5 דקות

מנות: 3 מגשים

רכיבים

  • 2 כוסות קמח כוסמין
  • 1 כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום
  • ¾ כוס מים
  • 3 כפות שמן זית, פלוס עוד להברשה
  • ½ כפית מלח, פלוס עוד לביזוק
  • תיבול לפי בחירתכם – עשבי תיבול, פפריקה, פלפל, שום

הכנה:

בקערה גדולה לשלב את הקמח ואבקת האפייה. לעשות בור/ גומה במרכז ולהוסיף את שמן הזית וחצי מהמים.

  1. לערבב יחד את המרכיבים הרטובים והיבשים, להוסיף עוד קצת מים לפי הצורך, עד שהם יוצרים יחד כדור גס, ללוש את הבצק כמה דקות עד שהוא הופך לבצק חלק.
  2. לעטוף את הבצק בניילון נצמד לעטוף ולשים אותו בצד לזמן מה בטמפרטורת החדר.
  3. בינתיים להכין את התיבול ולהוסיף קצת שמן זית להברשה.
  4. לחמם מראש את התנור ל -100 מעלות ולרפד 3 מגשים גדולים עם נייר אפייה.
  5. לקרוץ חתיכות קטנות מכדור הבצק, בגודל של גולה, לרדד אותן לכדור גס, ולהשתמש במעט קמח כך שהם לא ידבקו, לרדד אותם לצורות אובאליות גסות. להקפיד לרדד אותם דק ככל האפשר.
  6. לשים את הקרקרים המרודדים על המגשים, להבריש היטב עם הרבה שמן זית ולבזוק את התבלינים לפי בחירתכם ואת המלח.
  7. לאפות את הקרקרים בתנור חם במשך 5-8 דקות או עד שהם מבעבעים ומתחילים להיות שחומים – מוזהבים.
  8. לתת להם להתקרר לגמרי ולאחסן אותם במיכל אטום חזק, או לזלול כשהם עדיין חמים עם קצת מטבל 

אז תוציאו את המערוך ותכינו כמה כאלה  … !

 

קרקר

השארת תגובה