קרם קוקוס צ'יאה וקשיו

קשיו ציאה

קרם צ'יה קשיו קוקוס זה הוא תחליף מעולה ליוגורט יווני, יוגורט רגיל, קרם סמיך, קרם ניגר, מסקרפונה, קרם אנגלז, ואפילו חלב אפשר להכין איתו אפילו גלידת תרמיל וניל טעימה אם אתם מכניסים אותה למקפיא, ואז לעבד בפולסים במעבד מזון עד שהוא חלק. זרעי צ'יה לבנים הם מרכיב הקסם כאן. הם סופגים עד פי 17 ממשקלם במים, וזה מה שהופך את הקרם הזה לסמיך כל כך ומענג. הוא גם מלא בשומנים בריאים, אומגה 3,6,9, וחלבון.

מצרכים

  • 1 כוס אגוזי קשיו גולמיים/ רו מושרים שעתיים או לילה
  • 400 מ"ל קרם קוקוס
  • ½ כוס מים
  • 2 כפות זרעי צ'יה לבנים אם יש זמין
  • 1 כפית אבקת וניל
  • 1 כף נקטר קוקוס
  • ¼ כפית אבקת פרוביוטיקה או 1 כמוסה פרוביוטיקה, לא חובה
  • קורט מלח ים

ההכנה:

  1. לסנן את הקשיו ולשטוף.
  2. לשים את כל המרכיבים בבלנדר במהירות גבוהה ולערבל למשך 1-2 דקות עד שזה קרמי לגמרי, לגרד מהדפנות באמצע התהליך כדי להבטיח שכל זרעי הצ'יה נטחנים.
  3. להוסיף עוד ממתיק אם צריך, אבל אני מוצאת ש- 1 כף זה מושלם. הכנתי אותו גם בלי שום ממתיק וזה עדיין נהדר, במיוחד על פרי מתוק.
  4. לצקת לצנצנת זכוכית ולהכניס למקרר למשך הלילה – עד הבוקר הוא יהיה נחמד וסמיך. אם אתם רוצים מרקם דליל יותר, לערבב עוד  ½- ¼  כוס מים בבוקר.
  5. אם אתם מעדיפים גרסה מותססת, להוסיף פנימה את אבקת הפרוביוטיקה או את הקפסולה המרוקנת, ולהשאיר על הדלפק במקום מוצל אבל חם למשך הלילה לתסיסה. זה אמור לבעבע קלות מאוד. ברגע שאתם מכניסים אותו למקרר הוא מתחיל להסמיך ולהאט את תהליך התסיסה (אל תתנו לו לתסוס יותר מדי זמן אחרת שהוא ילך רחוק מדי).

הערות למתכון

  • כדי להכין אותו ללא אגוזים: פשוט להחליף את הקשיו בגרעיני אבטיח (העדפה שלי!), או בגרעיני חמניות.
  • אפשר גם להשתמש בתרמיל וניל או בתמצית וניל במקום אבקת הווניל.
  • כמו כן, תוכלו להחליף את נקטר הקוקוס בממתיק נוזלי המועדף עליכם, או אפילו פשוט להשתמש בשני תמרים במקום.
  • אם חלב הקוקוס או הקרם שלכם נוזליים למדי, להשמיט את תוספת המים. חלב קוקוס וקרמים משתנים מאוד בסמיכות ובתכולת הקרם, אבל תמיד תוכלו להוסיף עוד מים בבוקר אם התערובת שלכם סמיכה מדי.
  • זה יישמר ארבעה ימים במקרר, אם זה יחזיק כל כך הרבה זמן!
  • הגרסה המותססת של מתכון זה יוצרת למעשה "יוגורט צ'יה קשיו קוקוס". ברבע ממחיר מאלו הקנויות, וללא חומרי המילוי או המסמיכים. פשוט תשיגו לעצמכם פרוביוטיקה איכותית ורחבת ספקטרום לא חלבית כדי להכין אותה.

תיהנו לשים מנה על סלט פירות טרי, פירות מבושלים, קראמבל פרי, מוזלי, דייסה / שיבולת שועל, דגני כוסמת, גרנולה רו, או להגיש לצד עוגת התפוזים, עוגת גזר או עוגת שוקולד האהובה עליכם לתוספת לחות או כמה כפות/ מנות נדיבות של קרם על גבי קערת סלט פירות עונתי טרי, ולפזר מעל דגני כוסמת ללא גלוטן מתכון בספר שלי . פשוט טעים.

 

קרם קשיו ציאה

השארת תגובה