עוגת גבינה קרמל תפוח עץ

עוגת גבינה קרמל תפוח עץ

המתכון הוא: ללא חלב, ללא סוכר מזוקק, רו, טבעוני

מנות: 10
זמן הכנה: 45 דקות

מרכיבים להכנת הקרסט:

  • ⅔ כוס שקדים (עדיף: מושרים 8 שעות, מסוננים ומיובשים)
  • ¼ כוס תמרים, מגולענים
  • 3 כפות תפוחים מיובשים קצוצים דק
  • ½ כפית קינמון
  • 1 כפית מים
  • 2 כפות פתיתי קוקוס

 להכנת המילוי:

  • 2 כוסות תפוחים קלופים, חתוכים לקוביות

  • ¾ כוס קשיו, מושרה 2-3 שעות

  • 3 כפות סירופ אגבה, סירופ מייפל, או ממתיק רו

  • 1 כפית מיץ לימון

  • ½1 כפית וניל

  • 6 כפות שמן קוקוס מומס

  • קמצוץ של מלח ים

  • ½ כפית קינמון

להכנת ציפוי קרמל תפוח עץ:

  • 2 תפוחים גדולים, קלופים וקצוצים קטן

  • ½ כוס סירופ קרמל – תמרים (מתכון למטה)

  להכנת רוטב קרמל תמרים:

  • 1 כוס תמרים, מגולענים

  • ½ כוס סירופ מייפל או נקטר קוקוס

  • ½ כוס חלב קוקוס שומן מלא

  • 1 כפית תמצית וניל

  • קמצוץ מלח ים

 ההכנה
להכנת עוגת גבינה:

  1. במעבד מזון, לטחון את השקדים לקמח. להוסיף את התמרים ולעבד עד שנוצר בצק.

  2. לעבד בפולסים את התפוחים היבשים, קינמון מספיק מים כדי ליצור בצק שיחזיק יחד כשמשטחים לתבנית עוגת הגבינה.

  3. לפזר/ לבזוק את הקוקוס המגורר לתחתית תבנית בינונית של עוגת גבינה. לאחר מכן, לפזר את תערובת ה"קרסט" מעל, ולשטח/ ללחוץ עד שכל השכבה התחתונה אחידה. לשים את הקרסט במקפיא בזמן הכנת המלית.

  4. לערבל את מרכיבי ה"מילוי "עד שלגמרי חלק. להוציא את תבנית עוגת הגבינה מהמקפיא, ולשפוך את חומרי המילוי מעל. להחליק/ לנענע את התבנית קדימה ואחורה כדי ליישר את המילוי. לצנן את עוגת הגבינה במקפיא למשך 5-6 שעות או מעל לילה.

  5. שעתיים עד שלוש שעות לפני הגשת עוגת הגבינה, להכין את ציפוי קרמל תפוח (מתכון להלן). כשאתם מוכנים להגיש את הקינוח, לתת לעוגת הגבינה להפשיר לפחות 20 דקות. לאחר מכן, להוסיף את סירופ קרמל תמרים (מתכון להלן) מעל. לקשט את כל הקינוח עם ציפוי קרמל תפוחים. לאחר מכן, לפרוס ל- 8-10 חתיכות לפי העדפותיכם.

  6. לשמור את עוגת הגבינה במיכל סגור היטב במקפיא עד 3 שבועות. תיהנו!

להכנת ציפוי קרמל תפוח עץ:

  1. 2-3 שעות לפני שאתם מגישים את עוגת הגבינה, להכין את קרמל תפוחים.
  2. לערבב יחד תפוחים עם  1 – ½ כוס רוטב קרמל תמרים (מתכון להלן).
  3. לייבש במייבש מזון את התערובת לשעתיים.

 להכנת רוטב קרמל תמרים:

  1. לערבל את כל המרכיבים בבלנדר במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת חלקה.
  2. לזלף מעל החלק העליון של עוגת הגבינה, לאחר שזה הפשיר לפחות 20 דקות.
  3. לשמור בצנצנת אטומה עד חודשיים במקפיא

 

      

2 תגובות

  1. ענת הגב

    שלום ענת.
    העוגה נראית מאד מיוחדת…בהחלט עם השקעה רצינית.

    לדעתי כדאי להתחיל את ההוראות עפ"י סדר זמני ההכנה, כלומר אם צריך שעתיים או יותר במייבש, אז כדאי להתחיל מזה…רוטב קרמל, אם ניתן לשימור ממושך אז כדאי גם שיעשה יום או יותר מוקדם מהכנת העוגה..וכו'.

    תודה גדולה על הנתינה
    תבורכי.

השארת תגובה