מתכונים

מתכונים טבעוניים

קציצות

קציצות ירק ללא קמח-וללא ביצים אפויות בתנור

כ-20 קציצות

חבילת עלי קייל / מנגולד ללא האידרה

כרישה בינונית –רק החלק הלבן

בצל לבן בינוני קצוץ דק

סלסלת פטריות פורטבלו קצוצות

1/4 כרוב אדום קצוץ 

כוס קמח שקדים –לטחון שקדים בבלנדר הכי דק שניתן

1/4 כפית מלח הימלאיה

1/8 כפית פלפל שחור גרוס גס

כוסברה קצוצה

כף שמן קוקוס

ההכנה:

לקצוץ את הכרישה ולהכניס למחבת עם דפנות גבוהות שהולהטה,(חוממה היטב עם מכסה סגור יבשה לגמרי)

להוסיף פטריות, לסגור מכסה ולתת להצלות,כעבור 4 דק' להוסיף את שמן הקוקוס

ולסגור מכסה ללא ערבוב

לאחר 4 דק' נוספות לפתוח מכסה ולערבב

להוסיף את שאר הירקות  לעוד כ-20  דק' אידוי

לקרר בקערה ולהוסיף

קמח שקדים, תבלינים ולערבב היטב

ליצור קציצות ולהניח על נייר אפיה בתנור

לאפות כ- 30 דק' על חום של 180 מעלות

להפוך ולאפות על הצד השני עוד 10 דק'

טעים עם יוגורט קשיו צונן

 balls

 

מתכוני רו-פוד

שייקים

3 מתכונים לסמודי

לסמודי יתרונות רבים ולא רק לעור יפה ובריא ,הוא מקל על מערכת העיכול ומזין את הגוף בסיבים אנזימים חיים וויטמינים ומינרלים זמינים.

הם קלים להכנה וטעימים להפליא

להכניס הכל לבלנדר ומיד לחוש ולראות את הקסם.

 

הסמודי ה- 1 נקרא – אוכמני-גס Barry Peary

  • 5 אגסים
  • 1-2 כוסות אוכמניות (נמצא במרכולים במקפיא)
  • 1 כוס קייל
  • חופן קטן של תמרים(3-4 מגולענים)
  • מים לפי הצורך

הסמודי ה- 2 נקרא גן עדן טרופי Tropical paradise – ירוק

  • 5 תפוזים קלופים וחתוכים
  • ½ אננס או אם רוצים יותר
  • 1 מנגו מגולען וקלוף
  • 1 כוס קייל
  • פטרוזיליה
  • מים לפי מידת הסמיכות שתרצו

הסמודי ה- 3–הפתעת בננה Banana Surprise

  • 7-8 בננות
  • 1 כוס תמרים
  • 1 כוס סלרי
  • מים לפי הצורך

 

שייק בננה תמר

1 בננה
כפית שטוחה של טחינה גולמית משומשום מלא
2/3 כוס מים קרים

2 תמרים מגולענים

הוראות הכנה

להכניס את כל המרכיבים לבלנדר

 

קינוחים

תמרים בציפוי שוקולד

מצרכים:

10 תמרים מג'הול רכים ומגולענים

10 אגוזי לוז

50 גרם חמאת קקאו

1/2 2 כפות אבקת קקאו אורגנית

1 כף מייפל

1/2 כוס פיסטוקים לא קלויים טחונים גס

ממלאים כל תמר באגוז אחד וסוגרים.

ממיסים את חמאת הקקאו בקערה מעל מים חמים מסירים מהאש,

מוסיפים את אבקת הקקאו+ 1 כף מייפל

ומערבבים היטב לקבלת בלילה חלקה ומבריקה.

טובלים תמר ממולא בתערובת השוקולד, ומניחים על גבי נייר אפייה.

לאחר כמה שניות, לפני שהשוקולד מתקשה,אך לאחר שמעט מתמצק

טובלים את אחד מקצוות התמר בפיסטוקים הטחונים, ומניחים לייבוש מלא

רצוי להכניס למקפיא לחצי שעה

להוציא רבע שעה לפני ההגשה