טארט פטל שוקולד
אין הרבה מה לומר על טארט זה, חוץ מ- (א) זה מדהים, ו- (ב) אתם חייבים לנסות את זה! שוקולד ופטל הפכו כבר זמן רב להיות אחד מהמרכבים השוקולדיים האהובים עליי (יחד עם תפוז, שוקולד אגוזי לוז, שוקולד קוקוס ואספרסו שוקולד). כן. כל כך הרבה שוקולד, בכל כך מעט זמן.
בטארט מדהים זה משתמשים בקשיו במילוי כך שזה די עשיר ,קטיפתי, מושלם עם ערימה של פטל טרי או פירות יער אחרים בצד, ומנה של יוגורט קוקוס או קרם. זה יעשה קינוח מבריק לקחת לארוחת צהריים או למסיבה, והטעם כל כך מדהים שאף אחד לא יידע שהוא למעשה מלא מרכיבים מבריאים על בסיס צמחי. שובב טעים אבל בסוד בריא = קסם קינוח אופטימלי אני חושבת!
פירות יער נחמדים
פטל זה אחד מהגרגרים האהובים עליי, אבל הם די יקרים. למזלנו טארט זה רק צריך פירות יער קפואים מופשרים למילוי, כך שאתם יכולים לשמור את עשיית הרושם שלכם לטריים שמעל הטארט.
פירות יער הם סופר עשירים בנוגדי חמצון, אשר ניתן למדוד בסולם ORAC (יכולת ספיגה של רדיקלים חמצנים Oxygen Radical) – ראשי תיבות מפוארים לספר לנו כמה רדיקלים חופשיים (רעים קצת כי מבגרים את התאים שלנו) מזון מסוים יכול לספוג. ככל שה- ORAC גבוה, כך יש לרדיקלים חופשיים יותר יכולת כסיסה/ כרסום. פטל למשל מכיל 5,065 יחידות ORAC יקרות לכל 100 גר' (הידוע גם בשם מיקרון μ mol TE’s). זה לעומת אוכמניות ב 4,669 (לעתים קרובות מבשרים על התוכן הנוגד חמצון שלהם) ותותים ב- 4,302. אז פטל בסדר, ניצחת.
פטל הם גרגרי טארטר, כך שצריך מעט ממתיק כדי להוציא מהם את הטעמים המדהימים שלהם שטארט זה עושה בצורה מושלמת.
להקפיא את זה כטארט שלם או פרוסות ותהיו מסודרים עם שוקולד במשך חודשים.
רו, טבעוני, צמחוני, פליאו, ללא חלב, ללא גלוטן, ללא חיטה, ללא סוכר, ללא סויה, מכיל מרכיבים אורגניים, ללא אכזריות.
מתקבל: טארט אחד של 22 ס"מ
12-16 מנות
לוקח 30 דקות (+לילה להתמצק)
השתמשו תמיד במרכיבים אורגניים, מקומיים מסחר הוגן.
בסיס
- ½1 כוס שקדים
- 1 כוס תמרים
- 3 כפות אבקת קקאו
- ½ כפית תמצית וניל
- קורט מלח ים
- 1 כף חמאת קקאו (מומסת)
מלית
- ½1 כוס קשיו (שהושרו שעתיים, שטופים ומסוננים
- ½1 כוס פטל (טרי, או להפשיר קפוא)
- ¼ כוס נקטר קוקוס
- 2 כפיות תמצית וניל
- קורט מלח ים
- ¼ כוס שמן קוקוס (מומס)
- ¼ כוס חמאת קקאו (מומסת)
- ⅓ כוס אבקת קקאו
- עוד פטל לצפות מעל ולטפטף שוקולד אם רוצים (¼ כוס אבקת קקאו, ¼ כוס שמן קוקוס + 2 כפיות נקטר קוקוס).
* אם יש לכם זמן, נסו להשרות ולייבש את האגוזים, לספיגה אופטימלית של הערכים ולעיכול. אחרת אתם יכולים פשוט להשתמש ברו. גם אגוזי ברזיל מדהימים בטעם בבסיס, או גרעיני חמניות אפשרות זולה יותר.
כוס = 250 מ"ל, כף = 15 מ"ל, כפית = 5 מ"ל
ההכנה
1. לערבב את כל מרכיבי הבסיס במעבד מזון או בבלנדר עד שהם גסים כמו פירורי לחם, כך שזה נדבק זה לזה בין האצבעות אבל עדיין יש לזה קצת מרקם נחמד
2. לצקת לתבנית טארט (מחורץ עם בסיס נשלף) מרופד בניילון נקי (מתכלה אם אתם יכולים למצוא כזה!). לשטח על הבסיס פנימה והדפנות, סביב הצדדים עם כף היד, האגודל והאצבעות כדי לקבל אפילו עובי נחמד מכל הצדדים. להכניס את הבסיס למקפיא בזמן שאתם מכינים את המילוי.
3. לערבל את כל חומרי המלית חוץ מחמאת הקקאו ואבקת קקאו בבלנדר עד שנהיה סופר קרמי וחלק. ואז להוסיף את חמאת קקאו ולערבל שוב, ולבסוף מוסיפים את אבקת הקקאו ומערבלים עד שמשתלב. להוציא את הטארט מהמקפיא ולשפוך את המילוי, להחליק מעל עם מרית. ואז לשים במקרר למשך הלילה כדי שיתמצק.
4. הטארט ישמר במקרר עד שבוע, או שאתם יכולים להקפיא במיכל אטום (שלם או פרוסות) לתקופה של עד חודשיים. אתם הולכים לאהוב את זה!