האם מזון שאינו טבעי לנו יכול
להתאים לגוף שלנו?
טיפ: כשהילד חסר מנוחה קרבו אותו אליכם לחיבוק אמיץ שירגיש שאתם בעדו ולמענו והציעו לו חטיף מתוק העשוי כולו מחומרים טיבעיים, בריאים ומשביעים המאפשרים למוח חדות של חשיבה ולגוף זריקה של אנרגיה …
מתכון בהמשך. הגוף שלנו הוא תוצר של מליוני שנות אבולוציה, אבל התפריט שלנו הוא תוצר של 4 מהפיכות תזונתיות: הבשר, החלב, הדגנים –פחמימות ריקות, הסוכר
המהפכות הללו שינו את "הצלחת" שלנו עד שכיום כמעט שלא נותר זכר לתזונה של אבותנו, בנוסף יש סביבנו את הגירויים הרבים האלקטרו מגנטיים, מחשבים, מיקרוגל, טלפונים סלולאריים ועוד המשבשים בעיקר למי שרגיש את כל התדרים.
והביטוי הרבה פעמים מגיע בשם הכולל "הפרעות קשב וריכוז"
האם מזון שאינו טבעי לנו יכול להתאים לגוף שלנו?
כמה מחשבה אנחנו מקדישים לאיזה שמפו נקנה
ולגבי בחירת המזון שיכול להיות בהשפעה של חיים ומוות עבורנו אנחנו מקלים ראש…
ברור לכולנו היום שתזונה נכונה ומדוייקת יכולה לרפא, לנחם, ולהרגיע גם רגשית -נפשית ולא רק גופנית –פיזית.
בחרתי היום לתת מתכון משביע המוגש כחטיף, הילדים מאוד אוהבים אותו, לוקחים אותו לביה'ס, זוללים אותו בין הארוחות, אך בעצם זוהי ארוחה מלאה, משביעה טעימה ובעיקר מאוד מאוד מזינה
חטיף פצפוצי אורז
לערבב בקערה
1 כוס טחינה אתיופית מונבטת
1/2 כוס סילאן / דבש/מייפל/אגבה
להוסיף לאחר ערבוב 1/3 כוס שומשום מלא
3 כוסות פצפוצי אורז ללא סוכר רצוי לאחר ריסוק קל
לערבב לתערובת אחידה ודביקה
ההכנה: 2 אפשרויות
האחת להכניס למקרר לשעה שהתערובת תתקשה מעט
לטבול ידיים במעט מים וליצור כדורים או מלבנים כמו חטיף ולגלגל בקוקוס
אפשרות שנייה (פחות "מלכלכת"):
לשטח את התערובת בתבנית זכוכית לפזר קוקוס (בחירה)להכניס למקרר וכשהתערובת מתקשה
לפרוס לריבועים.
ממממ…… יאמי יאמי
הזהרה: גם מבוגרים "משתגעים" על זה…
אפשר להוסיף לתערובת זרעי צ'יאה, אבקת ספירולינה, המספקים אומגה וחלבון בזמינות גבוהה.
לכל שאלה אשמח לענות, ולהגיע אליכם הביתה לחוג החברים או המשפחה ללמד גם אתכם איך אפשר לשלב רו-פוד במטבח הביתי בחיי היומיום ולהרוויח חיים של בריאות.