
הגיל השלישי ותזונת ה- Raw-Food
לרבים מהגיל השלישי זוהי תקופה יפהפיה, אנשים לאחר קריירה, הקמת משפחה, אולי כבר בפנסיה
נינוחים יותר ופנויים לצד העזרה לילדים והנאה מהנכדים, להתחיל לטפל בעצמם.
זהו זמן קריטי לשמור על תזונה המעכבת תהליכי הזדקנות, תזונה מתקנת ומרפאה.
המזון החי מעולם ה"רו-פוד" עתיר באנזימים חיים שהרי אוכלים מזון טבעי מלא חיים.
שלא עבר עיבוד, ושימור ולכן מקל על מערכת העיכול שהיא המערכת היחידה שיש לנו שליטה עליה ועל מה שנכניס לתוכה, אכילה בריאה ואיכותית "תזונה נבונה" כזאת שאוהבת את הגוף אף מאפשרת למערכת החיסון להתחזק, ולאים להתחדש. אז הנה מתכון צעיר לאנשים בגיל הנכון.
הקישא/זוקיני נייטרלי בטעמו ולכן ניתן לשלבו בכל רוטב לכיוון מתוק או מלוח לקינוח, לעוגות לממרח וגם בסלט.
היום אתן מתכון נמצח מלא בריאות בו הקשוא משמש כפסטה, כן קישוא חי טעים להפליא ברוטב מנצח.
עכשיו כשהאבוקדו בשיאו והערכים מלאים בכל טוב זה הזמן להכנת מנה סתווית
לכו על זה שתפו חברים וספרו לי איך אהבתם…
פסטת זוקיני ברוטב אבוקדו
זמן הכנה: 5 דקות
ללא גלוטן ללא אגוז ללא סויה.
קרמי, סמיך ועשיר עם הרבה טעם של שום ומעט לימון. האבוקדו עובד נפלא במתכון הזה ויוצר רוטב קרמי וסמיך,
מרכיבים (2 מנות)
• 1 אבוקדו בשל בגודל בינוני, מגולען
• ½ גרידת לימון, מיץ + לימון לקישוט
• 2-3 שיני שום, לפי טעם
• ½ כפית מלח, או לפי הטעם
• ~ ¼ כוס בזיליקום טרי (אפשרי, לא חובה)
• 2 כפות שמן זית כתית
• פלפל שחור טחון טרי, לפי טעם
2 קישואים/זוקיני
הוראות
1. לקלוף את הקישואים במקלף רחב או מקלף ג'וליאנים עד לגרעינים. להשרות לחצי שעה במעט שמן, ומלח ולסחוט מנוזלים. למי שיש מכשיר ספיר ולייזר זה הזמן להשתמש בו.
2. להכין את הרוטב על ידי הכנסת שיני השום, מיץ לימון ושמן זית למעבד מזון. לעבד עד לקבלת תערובת חלקה. עכשיו להוסיף את האבוקדו המגולען, הבזיליקום, ומלח. לעבד עד לקבלת קרם חלק.
3. לצקת מעל הקישואים את הרוטב ולעסות עד שיתמזג . מקשטים עם גרידת לימון ופלפל שחור. מגישים מייד.