מנות:כ-200 גרם
זמן הכנה: 5דקות.
רכיבים:
1 כוס שמן קוקוס (רצוי לא בכבישה קרה-ללא ריח)
1/8 כוס קשיו לא קלוי
1/4 כוס חלב שקדים לא ממותק
1 כפית חומץ תפוחים אורגני
1/2 כפית אבקת כורכום
1/2 כפית מלח הימלאיה דק
2 כפות שמן זית
אופציה:
2 שיני שום
חצי חופן עלי פטרוזיליה
הוראות
להכניס לבלנדר את כל המרכיבים פרט לשמן הזית
לערבל היטב למשך דקה למרקם חלק
להוסיף את שמן הזית ולערבל היטב שוב
להעביר את החמאה לכלי זכוכית מתאים עם מכסה ולקרר לפחות ל-3 שעות
מתאים במיוחד למריחה
שלום, היכן ניתן לרכוש שמן קוקוס לא בכבישה קרה? איך זה נקרא? תודה.
שמן קוקוס מזוכך
בכל חנות טבע
פשוט לא יהיה מצויין "בכבישה קרה"
היי ענת, שמן קוקוס מזוכך הוא לא מאוד לא בריא? או סתם "לא מועיל לא מזיק"? וקשיו ושקדים לא נחשבים לאגוזים?
תודה רבה 🙂
יותר "לא מועיל לא מזיק" אך תמיד עדיף בכבישה קרה אז נשמרים כל הערכים
במקרה זה לא רציתי שיהיה טעם דומיננטי של קוקוס לכן בחרתי בכזה…
קשיו ושקדים פחות אלרגנים מאגוזי מלך
תכל'ס הם כן נקראים בקטגוריית "אגוזים" 🙂
נראה טוב (: לכמה זמן נשמרת החמאה?
במקרר לפחות שבועיים במקפיא הרבה יותר
נסי היא טעימה מאוד
הבנתי ששמן מזוכך אינו בריא , וצריך לחפש שמנים מכבישה קרה בלבד
נכון מאוד, עדיף תמיד להשתמש בשמן בכבישה קרה ורק במקרים בהם לא רוצים לקבל טעם וריח חזקים של קוקוס לבחור באופציה הזו