כמות:
12-15 כדורים
מצרכים:
- ½ כוס שומשוום
- ½ כוס פשתן יבש
- ½ כוס פרג (לא טחון)
- ½ כוס דחוסה של תמרים ללא חרצנים
- ½ כפית מקל וניל טחון
- 1-2 כפות שמן שומשום (כבישה קרה)
הכנה:
את השומשום יש לשטוף (ניתן להשרות למשך 6 שעות. לאחר מכן לסנן להשאיר במסננת להנבטה למשך 24 שעות. יש ליבש על מטלית יבשה בשמש או במייבש מזון. ניתן להכין כמות גדולה יותר ולשמור במקרר).
טוחנים את השומשום, הפשתן והפרג במטחנת תבלינים
מכניסים למעבד המזון ומוסיפים את התמרים.
מוסיפים וניל ושמן שומשום, ולשים את העיסה. אם העיסה לא מספיק "דביקה" מוסיפים שמן סומסום או מספר תמרים מגולענים.
ליצור כדורים בגודל הרצוי
לשמור בקירור.