ספרינג רול עם מטבל בוטנים פיקנטי
אם אתם מנסים להשיג יותר ירקות רו טריים,לחיים שלכם על בסיס יומי יש לי מתכון בשבילכם.
מקלות גזר טרי בטח יכולים להיות משעממים,וסלטים טיפוסיים יכולים להיות כל דבר חוץ ממרגשים,
אבל לקחת את הירקות הללו,לעטוף אותם בדפי אורז, עם טפטוף של רוטב בוטנים מתוק-, מלוח ויש לכם מנה מנצחת.
ירקות קרירים/ מגניבים ופריכים, מלאי טעם ופריכים עושים את המנה הזו לא רק מאוד מספקת, אלא גם משאירה אתכם עם המון אנרגיה ולא מכבידה. שלא לדבר שעם רק כמה צעדי הכנה מראש, ארוחת צהריים פשוטה וטעימה יכולה להיות מוכנה בתוך דקות, מושלם גם לימים העמוסים ביותר שלכם.
המתכון הוא: ללא חלב, עשיר בחלבון וטבעוני
4 מנות
מרכיבים
למרינדת טופו:
• 1 חבילה טופו מוצק מאד, אורגני
• 2 כפות שמן שומשום
• 2 כפות חומץ אורז
• 1 כפית סירופ מייפל
• 1 כפית חמאת בוטנים
• 1 כפית רוטב צ'ילי
• 1 כף תמרים
• 1 כפית שורש ג'ינג'ר
• 1 כפית אבקת שום
לרוטב הבוטנים
• ¼ כוס חמאת בוטנים
• 3 כפות תמרי
• מיץ מ- ½ לימון,
• 1-2 כפות מים חמים
• 1 כפית שורש ג'ינג'ר
• 1½ כפית אבקת שום
• 1 כפית סירופ מייפל
לרול ספרינג
• 16 עטיפות/ דפי ספרינג רול
• 4 גזרים גדולים
• 1 מלפפון
• 1 חופן גדול של כוסברה טרייה
• ירוקים מעורבים (נבטים, בייבי, חסה עדינה)
ההכנה
1. לחתוך את הטופו לפרוסות של 2.5 ס"מ ולעטוף במגבות נייר, ללחוץ כדי שכל המים ייצאו ולהעביר לקערה
2. להקציף יחד את מרכיבי המרינדה (שמן שומשום אבקת שום) לצקת על טופו, להקפיץ כדי לכסות לגמרי, ולשים במרינדה לכמה שעות עד לילה (לתוצאות טובות יותר).
3. לחמם מראש את הגריל בתנור ולשים את הטופו במרינדה על נייר אפייה
- 4. לצלות 10 דקות לכל צד, להפוך כשנהייה פריך וזהוב. (בחירה)
5. בינתיים להכין את רוטב הבוטנים כשמקציפים יחד את המרכיבים (חמאת בוטנים בסירופ מייפל) להוסיף עוד מים לפי צורך כדי להגיע למרקם/ לסמיכות הרצוי.
6. להכנת הירקות לקלף ולחתוך את הגזרים לגפרורים בעובי 0.60 ס"מ, כך גם את המלפפונים והטופו הקר.
7. להרכבת הרולים להשרות את דפי האורז במים חמים במשך כמה שניות עד שנוח לעבוד איתם, להכניס מספר גפרורי גזר, 2 חתיכות טופו, גפרור או שניים של מלפפון, כוסברה, ועלים ירוקים
8. לגלגל לצורת בוריטו הדוק בהבאת הקצוות בתחילה ולאחר מכן לתחוב תחת הקצוות.
9. לעשות את אותו דבר בשאר הרולים שנותרו ולתת לנוח כמה דקות לפני ההגשה.
להגיש עם רוטב מטבל הבוטנים בצד וליהנות!
הערות
לא רק שהמנה הזו טעימה בהחלט, אלא היא מאוד מעשית ויכולה להיעשות עם כל מה שיש לכם במקרר. פלפלים עושים תוספת מעולה כמו גם נבטים, רוקט, אבוקדו, אטריות/ נודלס, בזיליקום, ואפילו טמפה. גם אפשר להתאים את הרוטב ויכול להיעשות עם חמאת שקדים, ליים, שום טרי וג'ינג'ר טחון, מבלי להקריב את הטעם. רולים אלו יכולים גם להישאר ללילה כשהם סגורים היטב בקופסא אטומה והם מושלמים לארוז לארוחת הצהריים שלכם ביום שלמחרת. רק אל תשכחו את רוטב הבוטנים!