עוגת גבינה - אוכמניות מעורבלת
סה"כ זמן הכנה: 25 דקות זמן הכנה (2 שעות זמן הקפאה)
הגשה:
16 פרוסות
הצעה:
כדי להכין עוגת גבינה קטנה יש להשתמש בחצי מתכון!
מצרכים:
לבסיס
- ½1 כוס קמח שקדים (1כוס שקדים לטחון דק לקמח משובח)
- 3/4 כוס אבקת קקאו
- 3 תמרים
- 6 כפות סירופ מייפל או דבש רו(אפשר פחות לפי הטעם)
למילוי
- 1/2 כוס מיץ לימון (כ -2 לימונים גדולים)
- 3 כוסות אגוזי קשיו מושרים במים למשך 4 שעות
- 1-1.1/2 כוסות מים (עד להגעה למרקם קטיפתי)
- ¾ כוס סירופ מייפל,דבש רו או אגבה רו (או פחות,לפי הטעם)
- 1/2 כוס שמן קוקוס
- 1 כף תמצית וניל טהורה
- קמצוץ של מלח
לרוטב אוכמניות
- ¾ כוס אוכמניות
- ¼ כוס סירופ מייפל
הכנה
1. להכין את הבסיס.
להכניס את כל המרכיבים למעבד מזון ולערבב. זה צריך להיות יבש אך לח מספיק כדי להדק לתוך תחתית של תבנית עוגה בגודל של 20 ס"מ וליצור בסיס מהודק.
2. להכין את מילוי עוגת הגבינה.
להוסיף את כל המרכיבים לבלנדר חזק עד למרקם קטיפתי. לאחר מכן לשפוך על התחתית.
3. להכין את רוטב האוכמניות. להכניס את כל המרכיבים לבלנדר ולערבל היטב. לצקת מעל עוגת הגבינה. השתמשו במקל chopstick ,לערבל הרוטב לתוך המילוי ליצירת "מערבולת" כמו ב"עוגת שיש"
אפשרי: להקפיא את העוגה לשעתיים ורק אז להניח מעל את רוטב האוכמניות כשכבה נוספת ,כמו בתמונה.
4. להקפיא למשך 2 שעות לפחות.
- לשמור במקרר או במקפיא!
יתרונות
+ ללא חלב
+ ללא סוכר מזוקק
+ללא סויה
+ ללא גלוטן
+ רו – חומרים מזינים חיים
+ עשיר במגנזיום
+ עשיר חלבון
+ תחליף נהדר לעוגת גבינה מעובדת!