עוגת שכבות גזר וקרם
מרכיבים לעוגת הגזר:
2 גזרים קלופים
1.1/2 כוסות קמח שיבולת שועל
כוס תמר מג'הול מגולענים
1 כוס אננס מיובש ללא סוכר
1/2 כוס פתיתי קוקוס לא ממותקים
1/2 כפית קינמון
לקרם:
2 כוסות קשיו מושרה 6 שעות שטוף ומסונן
1/2 כוס מיץ תפוזים טרי
1 כף מיץ לימון טרי
6 כפות מייפל טהור
7 כפות שמן קוקוס נוזלי
1/2-1/4 כוס מים
ההכנה:
להכניס את כל מרכיבי העוגה למעבד המזון ולהפעיל בפולסים עד לקבלת מרקם דביק וגס
להימנע מלהגיע למרקם חלק,אנחנו רוצים להרגיש את ה"צ'אנקיות" בכל ביס.
להכניס את כל מרכיבי הקרם לבלנדר רב עצמה למרקם חלק וקטיפתי. שימו את כמות המים המינימלית כדי להשיג קרם חלק
הרכבת המנה:
להדק על תחתית תבנית עוגה קוטר 20 מחצית מתערובת העוגה,
לשפוך מעל 1/3 מהקרם
להכניס למקפיא לשעתיים לפחות
להוציא מהמקפיא ולהניח את המחצית השנייה של תערובת העוגה מעל הקרם והכניסו לשעה נוספת למקפיא
לאחר שעה הוציאו שוב את העוגה ומירחו את יתרת הקרם מעל
יש להכניס שוב למקפיא לפחות לשעתיים נוספות.
יש להוציא את העוגה מהמקפיא רבע שעה לפני ההגשה או להעביר אותה למקרר כשעה לפני.
ניתן לקשט מעל לפני ההגשה באגוזי מלך גרוסים גס.
יש הרבה שלבים אך זה בהחלט מצדיק את הזמן שזה לוקח
לכו על זה