פיצה פשתן
מטבח גורמה-
ציוד – מייבש מזון, מעבד מזון, בלנדר
פיצה
הכנת 2 פיצות
אם אין מייבש מזון ניתן להכניס לתנור בחום נמוך עד לייבוש הנוזלים
הבסיס:
- 4 גבעולי סלרי, שטופים, גזורים וקצוצים לקוביות של 1 אינץ'
- 2 גזרים קלופים וקצוצים לקוביות 1 אינץ'
- ½1 שאלוט/בצל ירוק. (אפשר לשלב באחד שלם ובירוק רק בחציו)
- 2 עגבניות קצוצות גס
- 2 שיני שום קלופות
- 2 כוסות פשתן טחון( למדוד לפני שטוחנים)
- ½- 1 כפית של מלח
- ½כוס מים
גבינת קשיו:
• 2 כוסות אגוזי קשיו שהושרו 2 שעות (נמדד לפני ההשריה)
• 2 שאלוט / בצל ירוק
• 1 פלפלת אדומה (אתם יכולים להשתמש אם תרצו במקום באדומה בצהובה או כתומה)
• 2 שיני שום
• מיץ של 1 – 2 לימונים
• קמצוץ של מלח
רוטב עגבניות:
• ½2 כוסות של עגבניות
• 12 עגבניות מיובשות שהושרו שעה אחת
• 3 תמרים מגולענים שהושרו שעה אחת
• 2 שיני שום
• 1 כף שמן זית
• 1 כפית של מלח
תוספות פיצה ראשונה:
• 3 פטריות שטופות, קלופות ופרוסות.
• ½ קישואים גדולים מגורדים
• ½ פלפלת אדומה,
• ½ עגבנייה
• קצת פטרוזיליה קצוצה גס
• קצת בזיליקום קצוץ דק
• 8 זיתיםקצוצים.
לערבב את כל המרכיבים יחד בקערה. לשים קצת אלפאלפה בבסיס שלכם ואז מעל לשים את תערובת הזוקיני. אתם יכולים להוסיף קורטוב של מלח .
תוספת פיצה שנייה
- 1 אבוקדו מרוסק עם קצת מלח ומיץ לימון
• ½ פלפלת כתומה פרוסה דק
• 10 עגבניות שרי קצוצות לריבועים
• 1 מנגו
• 1 בצל / שאלוט
• וממעל עם בזיליקום מגורר
צעדים
בסיס:
שימו את הסלרי, גזר, שאלוט, עגבניות והשום במעבד המזון עם להב S. תערבלו עד שהכל יהיה קצוץ דק מאוד, אבל לא עיסה חלקה כמו בבלנדר
להוסיף את הפשתן / תערובת מלח שלכם ולערבל שוב. להוסיף מים לפי צורך. בהתאם לירקות, ייתכן שלא תצטרכו להשתמש בכל המים או שאולי תצטרכו יותר. זה לא משנה אם אתם מוסיפים יותר מדי. המים ייצאו החוצה בייבוש.
תמרחו את הבסיס שלכם על דף שאינו נדבק ולשים במייבש במשך 3-4 שעות. לשלוף את זה מעל גבי גיליון הרשת ולהפוך לעוד 6-8 שעות, בהתאם לעובי שלהם.עד לייבוש וקראנצ'יות
. יאמי יאמי.
גבינת קשיו:
שימו את כל המרכיבים של הגבינה בבלנדר וגבינת וערבלו עד שהתערובת חלקה. אם אתם צריכים, אתם יכולים להוסיף קצת מים או יותר מיץ לימון, אך אם הקשיו היו שרויים מספיק יש להם מספיק מים בתוכם.
הוציאו מיד מהבלנדר כי גבינת קשיו מתעבה בעמידה.
רוטב עגבניות:
לשים את רוב העגבניות הטריות במעבד המזון עם העגבניות המיובשות המושרות והתמרים המושרים.
בבלנדר ,לשים שום, מלח, שמן זית, וכמה חתיכות עגבניות טריות. לערבב עד שהתערובת חלקה. זה חוסך את הצורך שלכם לדאוג שתקבלו חתיכות שום ומבטיח אפילו טעם ברוטב.
להוסיף את תערובת השום המעורבבת למעבד המזון עד שתערובת חלקה ומבריקה.
ההרכבה
למרוח את רוטב העגבניות על הבסיס ולאחר מכן להחזיר את הבסיס למייבש למשך 1-2 שעות.
למרוח את גבינת הקשיו על הבסיס, ולאחר מכן להחזיר למייבש (שוב!) לעוד 1-2 שעות
הוסיפו את התוספות שלכם!
טיפים נוספים
- אתם יכולים לשמור את עלי הסלרי ולהשתמש בהם בשייק הירוק שלכם!
- אתם יכולים גם לייבש את כל עלי הסלרי במייבש המזון ולאחר מכן לערבב אותם בתור"מלח".
- אפשר להקפיא את בסיסי הפיצה אחרי שהם מוכנים. ניתן גם להקפיא אותם עם הרטבים המיובשים עליהם.
- לא צריך לעשות את זה ביום אחד.אתם יכולים להכין ביום אחד את הבסיס, ולמחרת את הרטבים.
- כשאתם משתמשים בקישואים מגורדים על פיצה הכי טוב זה להוסיף אותם ממש לפני הגשה אחרת הקישואים ישחררו את תכולת המיםשבתוכםלבסיסהפיצהואת זה אתם לא רוצים.
זה נראה שזה הרבה יותר עבודה ממה שזה באמת…