כמות ל-2 תבניות תנור:
2 כוסות קמח מלא/ כוסמין
1/2 כוס זרעי שומשום
כפית גדושה מלח
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
ציפויים אפשריים: זרעי שומשום, קצח או פרג, גרגרי חרדל, עשבי תיבול יבשים,
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מערבבים קמח, שומשום ומלח בקערה.
- מערבבים היטב מים ושמן בצנצנת לקבלת מעין תחליב.
- מוסיפים את התחליב לתערובת הקמח ומעבדים לבצק.
- מעבירים את הבצק לנייר אפייה, משטחים ומניחים מעל הבצק נייר נוסף. מרדדים דק לעובי אחיד בעזרת מערוך.
- מקלפים את הנייר העליון, מפזרים ציפוי, חותכים לקוביות ואופים 15 דקות עד שהקרקרים זהובים יפה.
מצננים ומאחסנים בקופסה אטומה.