זמן בישול: 5 דקות
סה"כ זמן: 5 דקות
מנות: 3 מגשים
רכיבים
- 2 כוסות קמח כוסמין
- 1 כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום
- ¾ כוס מים
- 3 כפות שמן זית, פלוס עוד להברשה
- ½ כפית מלח, פלוס עוד לביזוק
- תיבול לפי בחירתכם – עשבי תיבול, פפריקה, פלפל, שום
הכנה:
בקערה גדולה לשלב את הקמח ואבקת האפייה. לעשות בור/ גומה במרכז ולהוסיף את שמן הזית וחצי מהמים.
- לערבב יחד את המרכיבים הרטובים והיבשים, להוסיף עוד קצת מים לפי הצורך, עד שהם יוצרים יחד כדור גס, ללוש את הבצק כמה דקות עד שהוא הופך לבצק חלק.
- לעטוף את הבצק בניילון נצמד לעטוף ולשים אותו בצד לזמן מה בטמפרטורת החדר.
- בינתיים להכין את התיבול ולהוסיף קצת שמן זית להברשה.
- לחמם מראש את התנור ל -100 מעלות ולרפד 3 מגשים גדולים עם נייר אפייה.
- לקרוץ חתיכות קטנות מכדור הבצק, בגודל של גולה, לרדד אותן לכדור גס, ולהשתמש במעט קמח כך שהם לא ידבקו, לרדד אותם לצורות אובאליות גסות. להקפיד לרדד אותם דק ככל האפשר.
- לשים את הקרקרים המרודדים על המגשים, להבריש היטב עם הרבה שמן זית ולבזוק את התבלינים לפי בחירתכם ואת המלח.
- לאפות את הקרקרים בתנור חם במשך 5-8 דקות או עד שהם מבעבעים ומתחילים להיות שחומים – מוזהבים.
- לתת להם להתקרר לגמרי ולאחסן אותם במיכל אטום חזק, או לזלול כשהם עדיין חמים עם קצת מטבל
אז תוציאו את המערוך ותכינו כמה כאלה … !