050-433-99-70
  ענת דרור - שף | מומחית לרו-פוד | סדנאות ואימון לתזונה בריאה
  • Facebook
  • YouTube
שף ענת דרור | Anat Dror שף ענת דרור | Anat Dror
  • ענת דרור
  • סדנאות ושיעורים
    • סדנת RawFood
    • סדנת בישול בריא
    • מפגש בריאות
    • סדנת לחם וממרחים
    • מתוקים בריאים
    • שיעור פרטי
    • ארוחת שף פרטית
  • קורסים ON LINE
    • קורס קולינרי – דיגיטלי
    • קורס ניקוי רעלים – דיגיטלי
    • קורס לירידה במשקל – דיגיטלי
    • לימודי תעודה – פרונטלי
    • ספרים וחוברות דיגיטליות
  • אימון לשינוי בתזונה
    • יעוץ אישי
    • ניקוי רעלים
    • ירידה במשקל
    • שירותים נוספים
  • מהמדיה
    • סרטונים
    • כתבות ומאמרים
  • מתכונים
    • מתכונים ראשי
    • מתכונים טבעוניים
    • מתכוני רו-פוד Raw Food
    • מתכוני מיצים ושייקים בריאים
    • מתכוני חגים בריאים
    • מתכוני טיפוח לעור בריא וטיפים
  • לקוחות מדברים
    • לקוחות מדברים
    • עדויות מהשטח
  • צרו קשר
  • ענת דרור
  • סדנאות ושיעורים
  • קורסים ON LINE
    • לימודי תעודה -פרונטלי
    • קורס קולינרי – דיגיטלי
    • קורס ניקוי רעלים – דיגיטלי
    • קורס לירידה במשקל – דיגיטלי
    • ספרים וחוברות דיגיטליות
  • אימון לשינוי בתזונה
  • סרטונים
  • כתבות ומאמרים
  • מתכונים
  • לקוחות מדברים
  • עדויות מהשטח
  • צרו קשר
שף ענת דרור | Anat Dror
  • ענת דרור
  • סדנאות ושיעורים
    • סדנת RawFood
    • סדנת בישול בריא
    • מפגש בריאות
    • סדנת לחם וממרחים
    • מתוקים בריאים
    • שיעור פרטי
    • ארוחת שף פרטית
  • קורסים ON LINE
    • קורס קולינרי – דיגיטלי
    • קורס ניקוי רעלים – דיגיטלי
    • קורס לירידה במשקל – דיגיטלי
    • לימודי תעודה – פרונטלי
    • ספרים וחוברות דיגיטליות
  • אימון לשינוי בתזונה
    • יעוץ אישי
    • ניקוי רעלים
    • ירידה במשקל
    • שירותים נוספים
  • מהמדיה
    • סרטונים
    • כתבות ומאמרים
  • מתכונים
    • מתכונים ראשי
    • מתכונים טבעוניים
    • מתכוני רו-פוד Raw Food
    • מתכוני מיצים ושייקים בריאים
    • מתכוני חגים בריאים
    • מתכוני טיפוח לעור בריא וטיפים
  • לקוחות מדברים
    • לקוחות מדברים
    • עדויות מהשטח
  • צרו קשר
  • ענת דרור
  • סדנאות ושיעורים
  • קורסים ON LINE
    • לימודי תעודה -פרונטלי
    • קורס קולינרי – דיגיטלי
    • קורס ניקוי רעלים – דיגיטלי
    • קורס לירידה במשקל – דיגיטלי
    • ספרים וחוברות דיגיטליות
  • אימון לשינוי בתזונה
  • סרטונים
  • כתבות ומאמרים
  • מתכונים
  • לקוחות מדברים
  • עדויות מהשטח
  • צרו קשר

הירוקים הנהדרים

ירוקים


ירקות ירוקים הם המזונות החסרים ביותר בדיאטה המודרנית.

ללמוד לבשל ולאכול ירוקים הכרחי לצורך יצירת בריאות.

כשאתם מזינים את עצמכם עם ירוקים,

אתם באופן טבעי דוחקים החוצה את המאכלים שגורמים לכם

להיות חולים.

ירוקים עוזרים לך לבנות את יערות הגשם הפנימיים

 ומחזקים את הדם ואת המערכות הנשימתיות.

 

הם ביחוד טובים עבור אנשי העיר אשר לא רואים הרבה שדות ירוקים בשטחים פתוחים.

הצבע הירוק משויך לאביב,

זמן ההתחדשות, ההתרעננות, והאנרגיה החיונית.

ברפואה הסינית, ירוק מקושר לכבד,

ליציבות נפשית, וליצירתיות.

 

מבחינה תזונתית, הירוקים עשירים מאוד

 בסידן, מגנזיום, ברזל, אשלגן, זרחן, אבץ,

וויטמינים E,C,A,K,.

 

הם דחוסים בסיבים, חומצה פולית, כלורופיל,

ומיקרונוטריאנים ופייטוכמיכלים אחרים רבים.

 

חלק מהתועלת מאכילת עלים ירוקים כהים:

טיהור הדם

מניעת סרטן

שיפור במחזור הדם

חיזוק המערכת החיסונית

עידוד צמחיית חיידקי מעיים בריאה

עידוד אנרגיה מעודנת, קלילה, וגמישה

מצב רוח מרומם, הפחתת דיכאונות

תפקוד טוב יותר של הכבד, כיס המרה, והכליות

ניקוי סתימות, ביחוד בריאות עלידי הפחתת ליחה.

 

יש מבחר כה גדול של ירוקים לבחור ממנו

. מצאו ירוקים שאתם אוהבים ואיכלו אותם לעיתים קרובות.

כשאתם

משתעממים עם החביבים עליך, היו הרפתקנים ונסו ירוקים שמעולם לא שמעתם עליהם קודם.

 

ברוקולי מאוד

פופולרי בקרב מבוגרים וילדים. כל גזע הוא כמו גזע של עץ, מעניק לך אנרגיה חזקה ומקורקעת. תגוונו בין

חסה ערבית, עגולה, מסולסלת כרוב סיני, בוקצ'וי, ברוקולי, רוקט, עלי בייבי, מנגולד, סלרי, 

כרוב, ועלים ירוקים אחרים.

 

כרוב ירוק נהדר בצורת כרוב כבוש או חי.

עלים רבים בדרך כלל נאכלים חיים

אך ניתנים גם למאכל בדרכים יצירתיות שונות שיסבו לך הנאה.

 

עדיף לאכול תרד, מנגולד, ועלי סלק במתינות כי יש בהם ריכוז גבוה של חומצה אוקסאלית, המרוקנת סידן

מהעצמות והשיניים, ועלולה לגרום לאוסטאפורוזיס-בריחת סידן/התדלדלות צפיפות העצם- לכן בשלו את

הירקות הללו עם משהו עשיר כמו טופו, גרעינים, שעועיות, חמאה, או שמנים,

זה יאזן את השפעת החומצה האוקסאלית.

 

בישול ירוקים

נסו דרכים שונות כמו אידוי, הרתחה, הקפצה בשמן,

הקפצה במים, בישול ללא מים, או החמצה קלה 

 

הרתחה גורמת לירוקים להיות שמנמנים ורגועים. תרתיחו במשך זמן של פחות מדקה כדי

שהחומרים המזינים בירוקים לא ילכו לאיבוד במים.

ניתן גם יכול לשתות את מי הבישול

 כמרק מעניק בריאות או כתה, במידה ומשתמשים בירוקים אורגניים.

אידוי עושה את הירוקים יותר סיביים וצפופים,

דבר נהדר עבור אנשים המנסים להוריד במשקל,

 

סלטים חיים הם דרך נפלאה להכנת ירוקים. זה מרענן,

מקרר, ומספק אנזימים חיים.

אמצו את ההרגל להוסיף את העלים הירוקים הכהים הללו לתזונה היומית שלכם.

נסו את זה למשך חודש

 ראו איך זה בשבילכם ושתפו 

 

♥ ענת

שתפו איך אתם מרגישים

 

 

אולי מעניין אותך גם…
ארוחת בוקר בריא גזר חג חגיגי חורף חלב שקדים טבעוני טבעי ילדים כוסמין כורכום לחם לימון ללא ביצים ללא גלוטן ללא חלב ללא סויה ללא סוכר מהיר הכנה מייפל מתוק סלק עוגיות פסח פרג צ'יאה קוקוס קינואה קינוח קינמון קיץ קמח חומוס קרם קרם קוקוס קשיו רו רו-פוד רופוד שום שוקולד שיבולת שועל שמן קוקוס שקדים תמרים
פורסם ב: מגזין בריאות תגיות: טבעוני, ירוקים, עגבניות, קטשופ, רוטב, רוטב קטשופ
הצצה למתכונים
עוגת חומוס
קרא/י עוד>

עוגת חומוס

קיטניות עשירות המינרלים והחלבונים מהטבע כבר מזמן לא מככבות רק בתבשילים והן משתלבות יותר ויותר בקינוחים וכן...גם בעוגות

קרם קשיו מתוק
קרא/י עוד>

קרם קשיו מתוק

כשמתחשק קרם מתקתק למילוי סופגניות, עוגות, לשילוב עם פירות כ"פרפה" טבעוני-זה המתכון...

לכל המתכונים >
הצטרפו אלי
תגיות
ארוחת בוקר בריא גזר חג חגיגי חורף חלב שקדים טבעוני טבעי ילדים כוסמין כורכום לחם לימון ללא ביצים ללא גלוטן ללא חלב ללא סויה ללא סוכר מהיר הכנה מייפל מתוק סלק עוגיות פסח פרג צ'יאה קוקוס קינואה קינוח קינמון קיץ קמח חומוס קרם קרם קוקוס קשיו רו רו-פוד רופוד שום שוקולד שיבולת שועל שמן קוקוס שקדים תמרים
טעימה מהמתכונים
קרם קוקוס צ'יה וקשיו

קרם קוקוס צ'יה וקשיו

סלט ירוקים עם טוויסט

סלט ירוקים עם טוויסט

לביבות תפו"א ורוזמרין אפויות

לביבות תפו"א ורוזמרין אפויות

מוזמנים ליצור איתי קשר

050-433-99-70

Facebook Youtube
בנייה ועיצוב אתר omega360
© כל הזכויות שמורות לענת דרור- אין להעתיק, לשכפל, להדפיס ולהפיץ תוכן כלשהו מהאתר בלא היתר מפורש בכתב
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס