המתכון הוא: ללא חלב, טבעוני
קלוריות: 110
מנות: 18
זמן בישול: 75 דקות
מרכיבים
- 1 כוס קינואה לא מבושלת
- 2 כוסות מים
- 1 דלורית בינונית, מקולפת וחתוכה לחתיכות של 5 ס"מ
- 1 בצל סגול, חתוך לקוביות
- 2 גזרים בינוניים, מקולפים ומגוררים
- חופן גדול כוסברה
- 3 כפות אבקה קליפת פסיליום
- 4 כפות רוטב סויה
- 1 כפית אבקת שום
- 1 כף טחינה
- 2 כפות שמרי בירה
- ½ כפית אבקת קארי
- 1 כפית פפריקה
- ½ כפית פלפל קאיין
- ¼ כוס שומשום
ההכנה
- לחמם מראש תנור ל-200 מעלות.
- להעביר את הקינואה והמים לסיר בינוני ולהביא לרתיחה. להנמיך את החום ולתת להתבשל על אש נמוכה עד שמבושל.
- לשים את חתיכות הדלורית על נייר פרגמנט. לצלות 20-25 דקות או עד שהדלורית רכה ושחומה קלות.
- לתת לדלורית להתקרר במשך 5-10 דקות.
- להעביר את הדלורית למעבד מזון ולערבל עד שהתערובת חלקה.
- בקערה גדולה, לשלב את כל המרכיבים חוץ מגרעיני שומשום ולשלב היטב.
- לעצב כל קציצה ולהניח על נייר פרגמנט נקי. לבזוק גרעיני שומשום ולקלות בתנור במשך 25 דקות, ואז להפוך כל קציצה ולקלות עוד 10 דקות.
מידע תזונתי
למנה: קלוריות: 110, פחמימות: 16.7 גר', שומן: 4.2 גר', חלבון: 3.5 גר', סוכר: 1.0 גר'.
היי 🙂
האם חייב את האבקה קליפת פסיליום? ואת שמרי הבירה?
תודה מראש.
הפסיליום נותן מעבר לסיבים גם גמישות למנה כך שרצוי
שמרי הבירה נותנים טעם עמוק יותר וזה לבחירה