המתכון הוא: ללא חלב, טבעוני
מתקבלים: 10-12 זמן הכנה: 5 דקות זמן בישול: 20 דקות מרכיבים מחית תפוחי אדמה 1 כוס מחית תפוחי אדמה (קרה) 1 כף תערובת עשבי תיבול איטלקית 1 כפית אבקת שום 1 כפית אבקת בצל ¼ כפית פלפל לבן (או לפי הטעם) ¼ כפית מלח הימלאיה (או לפי הטעם) ביצה טבעית egg wash 1 כף קמח חומוס/ קמח גראם ¼ כוס מים ציפוי ½ כוס דגני חיטה מרוסקים או פירורי לחם כוסמין 1 כפית פפריקה מעושנת 1 כף שומשום שחור (אופציונלי אבל מוסיף קרנצ'יות נהדרת) איולי שום קשיו ½ כוס קשיו 1 שן שום 1 לימון קטן סחוט ½ כפית מלח הימלאיה ½ כוס מים רותחים חמים | | | |
| |
הוראות
- לרפד תבנית אפייה עם נייר פרגמנט ולחמם תנור מראש ל- 180 מעלות
- להכין את תערובת ה"ביצה" על ידי ערבוב קמח החומוס והמים יחד.
- להכין את תערובת הציפוי על ידי שילוב של כל מרכיבי הציפוי.
- לשלב את כל מרכיבי נגיסי תפוח האדמה יחד ולגלגל לכדור בגודל אגוז מלך.
- לגלגל בתערובת ביצה ובתערובת ציפוי.
- להניח את כל הכדורים המצופים על תבנית האפייה ולאפות בתנור במשך 10 דקות. לסובב ולאפות עוד 10 דקות או עד שהפריכות המבוקשת מושגת.
- לאיולי שום לערבב את כל המרכיבים בבלנדר ולהגיש!
מידע תזונתי
למנה: קלוריות: 110, פחמימות: 16.7 גר', שומן: 4.2 גר', חלבון: 3.5 גר', סוכר: 1.0 גר'.