בורגר עדשים ואגוזי מלך

בורגר עדשים

4-6  מנות אישיות

מרכיבים:

  • ½1 כוסות עדשים אדומות משרות ללילה שטופות ומסוננות
  • ½ כוס אגוזי מלך
  • 1 כוס שיבולת שועל גרוסה גס (ללא גלוטן במידת הצורך)
  • 2 כפות רוטב סויה תמרי
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 בצל סגול
  • 1 גזר גדול
  • ½ כפית כורכום
  • ½ כפית פלפל קאיין
  • 1 כפית כמון
  • כובעי פטריות פורטובלו

 ההכנה

  1. לבשל את העדשים עד שהם רכות
  2.  לגרוס את הבצל, אגוזי המלך, והגזר במעבד מזון או לגרר את הגזר ולקצוץ את הבצל ואת האגוזים דק.
  3. לטגן אותם במים במשך 3-5 דקות.
  4. לערבב את העדשים עם כל שאר המרכיבים.
  5. ליצור קציצות עבות עם ידיים רטובות ולטגן אותן משני הצדדים עד שהן זהובות חומות. אם אתם רוצים לעשות אותם ללא שמן, לאפות אותם במשך 15 דקות ב 200 מעלות.
  6. להגיש את הבורגרים על לחמניות לפי בחירתכם יחד עם תוספות להמבורגר האהובות עליכם.
  7. ניתן להכין "לחמניות" מפטריות פורטבלו גדולות: להוריד את הרגל להשרות 10 דקות במשרה של שמן זית, רוטב סויה תמרי ומעט מים לסנן ולהניח בין כל 2 פטריות המבורגר ותוספות

.

בורגר עדשים ואגוזים
בורגר עדשים

השארת תגובה