כמות לסיר משפחתי גדול
מרכיבים:
150 גר' שעועית אדומה
1 צרור מנגולד
1 צרור שמיר
1 צרור פטרוזיליה
1 צרור כוסברה
1 כרישה
1 צרור שמבלילה טרי /חופן מיובש (להשיג טרי בחורף, בשווקים בדוכני הירוקים, /מיובש בחנויות התבלינים)
צרור גדול של עלי חוביזה טריים(אופציונלי)
חופן עלי מורינגה טרי/מיובש (אופציונלי, לי יש עץ בגינה…)
מיץ מלימון בינוני
3 לימונים פרסיים שחורים מיובשים (בחנויות התבלינים)
מלח הימלאיה, פלפל שחור, כורכום
ההכנה
להשרות שעועית אדומה ללילה, לשטוף היטב לסנן ולבשל (רצוי בסיר לחץ) עד לריכוך כ-40 דק'
להוציא מהסיר ולסנן
לקצוץ את כל הירוקים דק דק (לגמרי אפשרי במעבד מזון בכמה סבבים)
להכניס לסיר גדול ולמלא במים כ-2 ס"מ מעל גובה המרכיבים
כדי לקבל מרק סמיך רצוי לא יותר.
להוסיף תבלינים ושעועית אדומה מבושלת
לשבור את 3 הלימונים היבשים או לחורר אותם ולהוסיף לסיר
לכסות במכסה ולהביא את הסיר לרתיחה.
להנמיך את החום לסחוט פנימה מיץ מלימון טרי ,
לבשל עוד כ-10-15 דקות עד שהמנגולד והכרישה ממש רכים .
לטעום, לתקן תיבול, ולהגיש עם קערת אורז בשמתי ,
ואז, להנות מכל ביס
♥ מומלץ בחום להזליף מעט שמן זית איכותי לכל קערה בהגשה