מרק פרסי חמוץ

מרק פרסי חמוץ

הזדמנות נפלאה בחורף, לנהות מהערכים התזונתיים העשירים של החוביזה שגדלה בשפע בשדות

כמות לסיר משפחתי גדול

מרכיבים:

150 גר' שעועית אדומה

1 צרור מנגולד

1 צרור שמיר

1 צרור פטרוזיליה

1 צרור כוסברה

1 כרישה

1 צרור שמבלילה טרי /חופן מיובש  (להשיג טרי בחורף, בשווקים בדוכני הירוקים, /מיובש בחנויות התבלינים)

צרור גדול של עלי חוביזה טריים(אופציונלי)

חופן עלי מורינגה טרי/מיובש (אופציונלי, לי יש עץ בגינה…)

מיץ מלימון בינוני

3 לימונים פרסיים שחורים מיובשים (בחנויות התבלינים)

מלח הימלאיה, פלפל שחור, כורכום

 ההכנה

להשרות שעועית אדומה ללילה, לשטוף היטב לסנן ולבשל (רצוי בסיר לחץ) עד לריכוך כ-40 דק'

להוציא מהסיר ולסנן

לקצוץ את כל הירוקים דק דק (לגמרי אפשרי במעבד מזון בכמה סבבים)

להכניס לסיר גדול ולמלא במים כ-2  ס"מ מעל גובה המרכיבים

 כדי לקבל מרק סמיך רצוי לא יותר.

להוסיף תבלינים ושעועית אדומה מבושלת

לשבור את 3 הלימונים היבשים או לחורר אותם ולהוסיף לסיר

לכסות במכסה ולהביא את הסיר לרתיחה.

להנמיך את החום לסחוט פנימה מיץ מלימון טרי ,

לבשל עוד כ-10-15  דקות עד שהמנגולד והכרישה ממש רכים .

לטעום, לתקן תיבול, ולהגיש עם קערת אורז בשמתי ,

ואז, להנות מכל ביס

♥ מומלץ בחום להזליף מעט שמן זית איכותי לכל קערה בהגשה

מרק ירק פרסי חמוץ

השארת תגובה