סופגניות כוסמין אפויות

סופגניה

המתכון שיאפשר לך לחגוג את חנוכה בקלות, ללא טיגון ועם קמח משובח

מצרכים

  • 40 יחידות קטנות

  • 3.1/2 כוסות קמח כוסמין
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1/3-1/2 כוס סוכר קוקוס
  • 3/4 כוס חלב סויה/שקדים/שיבולת שועל לא ממותק
  • 1/4 כוס רסק תפוחי עץ ללא תוספת סוכר
  • 1/3 כוס שמן זרעי ענבים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף סילאן + כפית שמן למריחה מעל
  • טבלאת שוקולד מריר 70% למילוי

ההכנה:

לערבב כמה דקות בקערה את כל המרכיבים לבצק ללא המלח, ואז להוסיף את המלח.

ללוש היטב (10 דקות במקסר) לקבלת בצק גמיש ומעט דביק

ליצור מהבצק כדור, למרוח מעט שמן עם הידיים ותת לבצק לנוח מכוסה כשעתיים לתפיחה.

ליצור 40 כדורים בגודל פינג פונג להניח על נייר אפייה בתוך תבנית של תנור, לכסות במגבת נקייה ולתת לנוח לשעה נוספת של התפחה.

להבריש כל כדור בסילאן מעורבב בשמן

ולאפות כ-20 דקות בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות עד שהסופגניות מתחילות להזהיב

בעודן חמות ניתן להכניס במרכז של כל סופגנייה קוביית שוקולד מריר…או שתיים:-)

 

חנוכה שמח

השארת תגובה