פיצה טבעונית ללא גלוטן
מתכון פנטסטי לבצק פיצה שקל לעיכול שאתם יכולים להוסיף לו ירקות או תוספות לבחירתכם. בצק פיצה בעובי בינוני שייאפה טוב. במרקם נהדר, עם מרכז לעיס, של קלתית וקצוות פריכים.
המתכון הזה הוא: ללא חלב, ללא גלוטן, ידידותי לילדים, טבעוני
מרכיבים
•1½ כוסות קמח אורז חום (השתמשתי בקמח דורה)
• ½1 כפית קסאנטן גאם (משמש כמשפר אפייה טבעי)
• 1 כף אבקת אפייה (ללא אלומיניום)
• ½ כפית מלח ים
• ¼ כפית אבקת סטיביה
• 1 כפית תיבול איטלקי או יותר לפי טעם , בזיליקום טימין זעתר
• 1 כף שמרי בירה
• 4 כפות עמילן טפיוקה
• ¾ כוס מים קרים
• תחליף "ביצת פשתן" (1 כף זרעי פשתן טחונים מעורבבים עם 3 כפות מים חמים – לתת לשבת כמה דקות, ולאחר מכן להשתמש במתכון)
הכנה
1. לחמם התנור ל- 220 מעלות ולשמן תבנית אפייה בשמן קוקוס ולשים נייר פרגמנט
2. לנפות/ לסנן את הקמח, קסאנטן, אבקת אפייה, מלח, סטיביה, תיבול איטלקי, ועמילן טפיוקה יחד בקערה גדולה. אתם יכולים להשתמש במיקסר יד, אם תרצו.
3. לצקת את המים הקרים לקערה לאט ולערבב. או אם משתמשים במיקסר, כשהמיקסר פועל במהירות נמוכה, לשפוך את המים הקרים לקערה לאט. לאחר מכן, להוסיף הביצה / תערובת תחליף הביצה ולערבב היטב עד שהתערובת אחידה.
4. להרטיב את הידיים במים, ליצור מהבצק כדור ולהניח במרכז תבנית אפייה המשומנת. בידיים רטובות או ידיים משומנות בקלילות (שמן זית שמן וקוקוס עובד נהדר) הם מונעים הידבקות. להרטיב את הידיים מידי פעם תוך דחיפה כלפי מטה בחוזקה על הבצק ולהדק אותו בתוך תבנית פיצה עגולה של 25 ס"מ, לעבוד מהמרכז החוצה.
5. לאפות למשך כ- 9 דקות. להנמיך את החום ל-180 מעלות, לשים מעל את התוספות הרצויות ולאפות עוד 30 דקות (תלוי בתנור שלכם), או עד שהקצוות פריכים והבצק עשוי טוב.
6. בזהירות להעביר את הפיצה על קרש חיתוך. זה יהיה שביר במידה מסוימת, בעזרת מרית מתחת כדי להפריד אותו לגמרי מתבנית האפייה (או אם משתמשים בנייר פרגמנט – רק להחליק אותו בעדינות על גבי קרש חיתוך – זו הסיבה שאני אוהבת להשתמש בנייר פרגמנט – הופך את החיים לקלים יותר). כשיש לכם את הפיצה על קרש חיתוך, לחתוך בגדלים הרצויים וליהנות!
הערות
- תיהנו עם סלט בצד ויש לכם ארוחה בריאה, מזינה, קלה לעיכול.
- כל השאריות נשמרות טוב במקרר.
- אפשר להכין מראש את קלתית הפיצה. קלתיות אלו יכולות להיעשות, אפויות וקפואות (בזהירות) לשימוש בהמשך השבוע.
- שימו מעל באספרגוס, עגבניות, בצל עם רוטב תוצרת בית. פסטו יהיה נהדר עם ז האו כל תוספות כבחירתכם. נסו ותיהנו!