
הכוסמת כמרכיב לאיזון רמת הסוכר בדם
היא הגיעה אלי, במצב של סוכר גבוה, אובדת עיצות כי היא לא רצתה לקחת כדורים כימיים…
בתהליך מתמשך ומבוקר של ליווי אישי, עשינו שינוי לאט ובהדרגה בלי לעשות מהפכות
והתוצאה? איזון מחלט
תזונה טבעונית טבעית בכלל ורו-פוד בפרט, עשירה באנזימים, בויטמינים ובמינרלים בצורתם המרוכזת ביותר. התזונה עשירה בכלורופיל ובחומצות אמינו המזרזות את חידוש התאים בגוף, מחזקת את הקשר עם הטבע ומבטיחה אריכות ימים , מסייעת בתהליכי פירוק, ספיגה ופינוי מערכת העיכול, מסייעת בתהליכי ניקוי גוף, טיהורו והתחדשותו, עוזרת לירידה במשקל ולירידה באחוזי השומן, תורמת להעלאת האנרגיה, שיפור המראה והצערת העור, מפחיתה את הסיכון למחלות, מחזקת את המערכת החיסונית ועוד.
כבר ב 2009 פרסם ארגון הדיאטנים האמריקני נייר עמדה המבוסס על מאות מחקרים בו סיכמו את המסקנה ש"תזונה צמחונית וטבעונית המתוכננת כראוי מתאימה לכל שלבי החיים כולל הריון, הנקה,ילדות, התבגרות, לספורטאים תחרותיים ויכולה ללא ספק למנוע ולטפל במחלות מסויימות בניהן מחלות לב, סוכרת וסרטן
מאז כמובן התווספו מחקרים, ועוד ועוד סיפורי חיים של אנשים שעשו את המעבר והיטיבו עם גופם, בריאותם והמראה שלהם.
תזונה נכונה חשובה עבור כל אדם, אך בפרט למי שכבר יצא מאיזון
ממליצה לשאול בחיי היום יום: "מהיכן האוכל שלי הגיע"?
"מה יש בו וממה מורכב האוכל שאני אוכל"?
לשים לב האם האוכל הוא "בידור" בעבורך או האם הוא תומך בך ובמה שהגוף שלך זקוק לו?
מצאתי שכשהגוף מסופק ומקבל איכות של מזון ומרכיבים,
המאבק – במבצעי הסופר,בריחות המאפיות,בתשוקות שלנו שמגורות מול פרסומות מפתות,במשמעת העצמית שלנו –פוחת, והאיזון חוזר.
אחד המזונות המאזנים את רמת הסוכר בדם היא הכוסמת
הכוסמת שהיא זרע של פרי ולא דגן נטולת גלוטן, השימוש בה על בסיס יומי, מפחית כולסטרול לחץ דם ומאזן את רמת הסוכר בדם
היא עשירה במגנזיום והירוקה (לא החומה האפויה) מאוד קלה להנבטה
בסדנאות שאני מקיימת אני מלמדת להכין איתה:
דגני בוקר
קרוטונים
בסיס לעוגות
טאבולה, סלטים
ועוד מטעמים
רוצים לדעת איך להיות טבעונים ובריאים?
למפגש יעוץ ראשוני ללא עלות צרו קשר כבר עכשיו.
הפעם אלמד אתכם משהו טעים, פשוט להכנה מאזן קל לעיכול וסופר מזין
תבשיל כוסמת וירקות
1 כף שמן זית
1 בצל יבש גדול קצוץ
4 שיני שום כתושות
סלסילת פטריות שמפיניון פרוסות
1 גזר מגורר בפומפייה גסה
2 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות
1/2 ק"ג כוסמת
3 כוסות מים רותחים
1/4 כפית אבקת קארי, מלח, פלפל
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
מחממים בסיר רחב את השמן ומוסיפים את הבצל, את השום, את הפטריות, את הגזר ואת העגבניות (בסדר זה). מאדים במשך כעשר דקות, תוך כדי בחישה בכף עץ.
שוטפים את הכוסמת במים חמים ומסננים. מוסיפים את המים, מתבלים בקארי, במלח ובפלפל. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מכסים ומבשלים במשך כחצי שעה עד לאידוי הנוזלים. מקשטים בפטרוזיליה.