פאי פטריות מוקרם-טבעוני
(תבנית עגולה בגודל 28)
מצרכים לבסיס הפאי:
1 3/4 כוסות קמח כוסמין מלא מנופה
1 כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום
1 כפית מלח עשבים
1/3 כוס שמן קוקוס מומס
1/2 כוס מים חמים
למלית:
2 כפות שמן קוקוס
1 כפית מלח גס אטלנטי
1/2 כפית מלח עשבים
1/4 כפית פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט
חבילת פטריות, מנוגבות ופרוסות לאורך
2 כרישות גדולות קצוצות, רק החלק הלבן
1/2 חבילת עלי בייבי תרד שטוף (לא לקצוץ)
1/2 חבילת עלי מנגולד קצוצים כולל הגבעולים ( להפריד בין הגבעולים הקצוצים לעלים הקצוצים)
150 גרם טופו אורגני מפורר לחתיכות קטנות (אפשר ידנית או במזלג)
1 כוס קשיו מושרה שעתיים במים
1 כוס מים
1 1/2 כפות אבקת שמרי בירה
כפית מלח עשבים
כוס וחצי מים
ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות, מכיסים תבנית פאי עגולה עם ניר אפיה.
מתחילים עם הכנת הבצק, שמים את כל החומרים בקערה עמוקה מלבד המים ומתחילים ללוש כמה דקות, לאט לאט מוסיפים את המים עד שמגיעים למרקם רצוי. הבצק אמור להרגיש מאד גמיש לעבודה אחרי כמה דקות לישה.
אחרי שהבצק מוכן צריך לרדד אותו לעיגול גדול שיכסה את תבנית הפאי. את השאריות שיש בדפנות אפשר לחתוך. כדאי לחורר את הבצק עם מזלג שלא יתפח ולהכניס לתנור שחומם ל 5 דקות בלבד ולשים בצד לקירור. את התנור אפשר להשאיר דולק
להכין את המלית:
במחבת גדולה לחמם את שמן הקוקוס והתבלינים, להוסיף את הכרישה ואת גבעולי המנגולד הלבנים ולערבב עד שמתרככים ומזהיבים מעט, להוסיף את הפטריות ולערבב על אש נמוכה כשלוש דקות , להוסיף את עלי התרד והמנגולד ולערבב, להניח מכסה ולתת להם להתאדות למשך 2 דקות בערך, עד שרואים את צבעם משתנה לירוק כהה. לטעום ולתקן תיבול אם צריך ולהניח בצד.
את קרם הקשיו והטופו מכינים בלנדר או במעבד מזון חזק. לשים בבלנדר את הטופו, הקשיו שסונן מהמים, אבקת שמרי הבירה , מלח העשבים ורק חצי מכמות המים ולהתחיל לעבד בפולסים, לאט לאט להוסיף עוד מים לפי הצורך. הקרם צריך להיות חלק וקטיפתי. אחרי שהקרם מוכן, תעבירו אותו למחבת עם הפטריות והירוקים ותערבבו עד שהעיסה אחידה. את המלית כולה לפזר בצורה שווה על תחתית הפאי ולפזר מעל מעט מאד פתיתי שמרי בירה. (לא חובה)
להכניס לתנור ל 30-35 דקות עד שהפשטידה מזהיבה.
לצנן מעט ולהגיש חם.