המתכון הוא: טבעוני
מתקבל: 1 גלגל גבינה של 250 גר'
זמן בישול: 45 דקות
מרכיבים
- ½1 כוסות קמח שקדים
- 2 שיני שום בינוניות, קצוצות גס
- 5 כפות מים
- 3 כפות מיץ לימון
- 3 כפות שמן זית
- ½ כפית מלח
- 1-3 כפות עשבי תיבול יבשים או טריים לפי בחירה, לקצוץ אם טריים
- 1 כפית שמן זית
ההכנה
- לשים במעבד מזון ולעבד במהירות גבוהה במשך כ- 5 דקות, עד שהתערובת הופכת למשחה חלקה.
- להוסיף עשבי תיבול למעבד המזון ולעבד בפולסים עוד כמה פעמים.
- לשים ניילון נצמד באורך 0.60 ס"מ על משטח שטוח ולשמן אותו קלות בשמן זית.
- להעביר את התערובת ממעבד המזון למרכז הניילון הנצמד.
- לקחת את ארבע הפינות של הניילון ולהביא אותן יחד, מעל התערובת. כל ארבע הפינות צריכות לגעת זו בזו.
- להדק את הניילון הצמד סביב התערובת כך שנוצר כדור מכוסה לגמרי (וכלום מהתערובת לא יכול לברוח). ליצור עם הידיים דיסק עגול ולהניח אותו על נייר אפייה בתבנית התנור
- בעדינות להסיר את הניילון הנצמד שסביב התערובת לשים את נהתבנית על המדף האמצעי בתנור ולאפות כ- 20 דקות, עד שהגלגל מתחיל להיסדק מעט ומתחיל להזהיב בקצוות.
- לקרר לפני ההגשה.
מידע תזונתי
סה"כ קלוריות: 1368 , סה"כ פחמימות: 39 גר', סה"כ שומן: 130 גר', סה"כ חלבון: 36 גר', סה"כ נתרן: 1061 גר', סה"כ סוכר: 7 גר'.
החישוב לא כולל עשבי תיבול.
הערות
לשמור את הגבינה במקרר, עטופה בניילון, עד שבועיים.
תודה על המתכון !
2 שאלות: 1. האם ניתן להכין עם שקדים שלמים? אם כן כמה גר' שקדים?
2. באיזה חום לאפות?
תודה
בהחלט ניתן
ב-150 מעלות עד להתקשות
שלום,
באיזה חום של התנור לאפות את הגבינה?
תודה רבה,
דורית
150 מעלות עד להתקשות החלק החיצוני
יש טעות בהגדרה. אפיה בטמפרטורה מעל 45 מעלות אינה טבעונאית אלא טבעונית. טבעונאי ללא בישול או אפיה. כן כולל ייבוש.
אכן,
עד 47 מעלות זה נחשב Raw
במייבש או בתנור