מוס שוקולד קטיפתי עשיר

מוס שוקולד

מנות: 3 כוסות גדולות /6  אישיות

זמן הכנה:  10 דקות.
זמן בישול: 5 דקות.
זמן פסיבי: 6-8 שעות

רכיבים:

¾ כוס חמאת קקאו, מגוררת או במטבעות
½ כוס אבקת קקאו אורגני
 400 מ"ל קרם קוקוס שומן מלא או מופחת שומן לא מקורר

5-10 תמרים מג'הול, מגולענים
קמצוץ מלח ים
 1 כפית תמצית וניל טהור (אופציונלי)

הוראות

  1. בסיר קטן, להוסיף חמאת הקקאו ולהמיס אותה על אש נמוכה (לא מעל 46 מעלות) כדי לשמור שהמוס יהיה רו (עדיף בבאן מארי).
  2. לאחר שנמסה, להסיר מהאש  ולהוסיף את אבקת הקקאו וקרם הקוקוס
  3.  לבחוש/ לערבב עד שמשתלב לגמרי.
  4. להעביר את התערובת לבלנדר. להוסיף תמרים (מתחילים עם 5 ומעלים לטעם), ולערבל במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת קרמית סמיכה וחלקה. לבדוק ולהתאים את הטעם. אם אתם צריכים עוד מתיקות, להוסיף קצת סירופ מייפל או כל ממתיק נוזלי אחר.
  5. להעביר את המוס לכוסות הגשה ולכסות. לשים במקרר עד שקר וסמיך – לפחות 4 שעות, רצוי 6-8 שעות.
  6. ניתן  לצפות את המוס בקרם קצפת קוקוס ושוקולד מגורר./פתיתי קוקוס או קקאו ניבס (שבבי קקאו)
  7. נשמר מכוסה במקרר עד 5 ימים. ובמקפיא עד חודש
מוס שוקולד
מוס שוקולד עשיר

2 תגובות

  1. אורית הגב

    היי,

    נשמע מעולה.

    אכין לחג ואספר איך יצא.

    יום מקסים

השארת תגובה