מנות: 3 כוסות גדולות /6 אישיות
זמן הכנה: 10 דקות.
זמן בישול: 5 דקות.
זמן פסיבי: 6-8 שעות
רכיבים:
¾ כוס חמאת קקאו, מגוררת או במטבעות
½ כוס אבקת קקאו אורגני
400 מ"ל קרם קוקוס שומן מלא או מופחת שומן לא מקורר
5-10 תמרים מג'הול, מגולענים
קמצוץ מלח ים
1 כפית תמצית וניל טהור (אופציונלי)
הוראות
- בסיר קטן, להוסיף חמאת הקקאו ולהמיס אותה על אש נמוכה (לא מעל 46 מעלות) כדי לשמור שהמוס יהיה רו (עדיף בבאן מארי).
- לאחר שנמסה, להסיר מהאש ולהוסיף את אבקת הקקאו וקרם הקוקוס
- לבחוש/ לערבב עד שמשתלב לגמרי.
- להעביר את התערובת לבלנדר. להוסיף תמרים (מתחילים עם 5 ומעלים לטעם), ולערבל במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת קרמית סמיכה וחלקה. לבדוק ולהתאים את הטעם. אם אתם צריכים עוד מתיקות, להוסיף קצת סירופ מייפל או כל ממתיק נוזלי אחר.
- להעביר את המוס לכוסות הגשה ולכסות. לשים במקרר עד שקר וסמיך – לפחות 4 שעות, רצוי 6-8 שעות.
- ניתן לצפות את המוס בקרם קצפת קוקוס ושוקולד מגורר./פתיתי קוקוס או קקאו ניבס (שבבי קקאו)
- נשמר מכוסה במקרר עד 5 ימים. ובמקפיא עד חודש
היי,
נשמע מעולה.
אכין לחג ואספר איך יצא.
יום מקסים
ממש מחכה לשמוע