סלט איטריות עדשים ובוטנים

סלט איטריות ובוטנים

סלט שהוא גם מנה עיקרית,משביע וללא גלוטן

מרכיבים:

  • 114 גר' ספגטי עדשים
    • ¼ כוס חמאת בוטנים
    • 2 כפות רוטב סויה
    • ½כפית שמן שומשום
    • 1 כפית רוטב סריריצ'ה (אפשר גם ממרח עגבניות חריף-אריסה)
    • 1 כפית נקטר אגבה
    • 2 כפיות מיץ ליים
    • ½ כפית ג'ינג'ר טרי, קלוף ומגורר
    • ½ כפית שום, מגורר
    • ¾ כוס מים חמים
    • 1 כוס, מלפפון, ללא גרעינים, לג'וליאנים
    • 1 כוס גזר, לג'וליאנים
    • 1 כוס פלפל אדום, לג'וליאנים
    • ½ כוס צנון, לג'וליאנים
    • ¼ כוס בצל ירוק, פרוס דק
    • 2 כפות נענע טרייה קצוצה, ועוד לקישוט
    • ¼ כוס בוטנים קלויים, קצוצים

 ההכנה

  1. מכינים את הפסטה לפי הוראות החבילה. לסנן, לשטוף במים קרים ולהניח בצד.
  2. בקערה בינונית, לשלב חמאת בוטנים, רוטב סויה, שמן שומשום, סריריצ'ה, נקטר אגבה, מיץ ליים, ג'ינג'ר ושום. לבחוש במים, ¼ כוס בכל פעם, עד שמגיעים לסמיכות של רוטב. להניח בצד.
  3. בקערה גדולה לערבב מלפפון, גזר, פלפל אדום, צנון, ובצל ירוק. לבחוש פנימה את האטריות ולערבב היטב. לצקת רוטב מעל תערובת האטריות.
  4. להוסיף נענע טרייה.
  5. לשים מעל בוטנים ולהגיש.

 

איטריות עדשים
סלט אטריות ובוטנים

השארת תגובה