דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס
050-433-99-70
  ענת דרור - שף | מומחית לרו-פוד | סדנאות ואימון לתזונה בריאה
  • Facebook
  • YouTube
שף ענת דרור | Anat Dror שף ענת דרור | Anat Dror
  • ענת דרור
  • סדנאות ושיעורים »
    • סדנת RawFood
    • סדנת בישול בריא
    • מפגש בריאות
    • סדנת לחם וממרחים
    • מתוקים בריאים
    • שיעור פרטי
    • ארוחת שף פרטית
  • קורסים ON LINE »
    • קורס קולינרי – דיגיטלי
    • קורס ניקוי רעלים – דיגיטלי
    • קורס לירידה במשקל – דיגיטלי
    • לימודי תעודה – פרונטלי
    • ספרים וחוברות דיגיטליות
  • אימון לשינוי בתזונה »
    • יעוץ אישי
    • ניקוי רעלים
    • ירידה במשקל
    • שירותים נוספים
  • מהמדיה »
    • סרטונים
    • כתבות ומאמרים
  • מתכונים »
    • מתכונים ראשי
    • מתכונים טבעוניים
    • מתכוני רו-פוד Raw Food
    • מתכוני מיצים ושייקים בריאים
    • מתכוני חגים בריאים
    • מתכוני טיפוח לעור בריא וטיפים
  • לקוחות מדברים »
    • לקוחות מדברים
    • עדויות מהשטח
  • צרו קשר
  • ענת דרור
  • סדנאות ושיעורים
  • קורסים ON LINE
    • לימודי תעודה -פרונטלי
    • קורס קולינרי – דיגיטלי
    • קורס ניקוי רעלים – דיגיטלי
    • קורס לירידה במשקל – דיגיטלי
    • ספרים וחוברות דיגיטליות
  • אימון לשינוי בתזונה
  • סרטונים
  • כתבות ומאמרים
  • מתכונים
  • לקוחות מדברים
  • עדויות מהשטח
  • צרו קשר
שף ענת דרור | Anat Dror
  • ענת דרור
  • סדנאות ושיעורים »
    • סדנת RawFood
    • סדנת בישול בריא
    • מפגש בריאות
    • סדנת לחם וממרחים
    • מתוקים בריאים
    • שיעור פרטי
    • ארוחת שף פרטית
  • קורסים ON LINE »
    • קורס קולינרי – דיגיטלי
    • קורס ניקוי רעלים – דיגיטלי
    • קורס לירידה במשקל – דיגיטלי
    • לימודי תעודה – פרונטלי
    • ספרים וחוברות דיגיטליות
  • אימון לשינוי בתזונה »
    • יעוץ אישי
    • ניקוי רעלים
    • ירידה במשקל
    • שירותים נוספים
  • מהמדיה »
    • סרטונים
    • כתבות ומאמרים
  • מתכונים »
    • מתכונים ראשי
    • מתכונים טבעוניים
    • מתכוני רו-פוד Raw Food
    • מתכוני מיצים ושייקים בריאים
    • מתכוני חגים בריאים
    • מתכוני טיפוח לעור בריא וטיפים
  • לקוחות מדברים »
    • לקוחות מדברים
    • עדויות מהשטח
  • צרו קשר
  • ענת דרור
  • סדנאות ושיעורים
  • קורסים ON LINE
    • לימודי תעודה -פרונטלי
    • קורס קולינרי – דיגיטלי
    • קורס ניקוי רעלים – דיגיטלי
    • קורס לירידה במשקל – דיגיטלי
    • ספרים וחוברות דיגיטליות
  • אימון לשינוי בתזונה
  • סרטונים
  • כתבות ומאמרים
  • מתכונים
  • לקוחות מדברים
  • עדויות מהשטח
  • צרו קשר
אכילת קיץ
דף הבית » מגזין בריאות » אכילת קיץ
אכילת קיץ

אכילת קיץ

כן, יש דבר כזה…

עכשיו כשהקיץ בעיצומו חשוב לשים לב מה אנחנו אוכלים, מתי ,ואיך… ולהתאים את  התזונה שלנו לעונה כדי להימנע מתחושת כבדות מיותרת במהלך היום, גזים, ועצירויות

בארצנו בה עונת החום ארוכה במשך השנה תזונת הרו-פוד מאוד מתאימה בפרט בחודשי הקיץ, מזון חי הוא בעל צפיפות גבוהה ומאפשר אכילה מועטה יותר

מזון מבושל לא דורש לעיסה רבה, זה גורם לאכילה מרובה יותר,

כשבישלנו איבדנו המון ערכים תזונתיים והגוף מרגיש שלא קיבל מספיק ודורש עוד,

למזון מבושל מוסיפים תיבול הגורם לגירוי ותאבון לכמות גדולה יותר של אוכל.

כמאמנת תזונה ושף רו-פוד המנחה סדנאות חוויתיות לתזונה בריאה אני נשאלת רבות על אכילה שמשאירה אותנו קלילים ואנרגטיים גם אחרי ארוחת הצהריים

במאמר זה אתן 10 דגשים לאכילת קיץ

וכמובן מתכון לנגיסי ארטיק מפנקים במיוחד.

1.לאכול רק כשרעבים ולא כשרואים אוכל או חושבים על אוכל.

2. לעיסה מרובה וארוכה בטרם בליעה –יש לנו 32 שיניים והמחמירים ממליצים ללעוס 32 לעיסות לפני שנבלע את המזון. הסיבה היא שבזמן הלעיסה האנזימים שברוק מפרקים את המזון ומקלים על עבודת העיכול בקיבה

3. אכילה איטית- לאחר שמכניסים את המזון לפה, הניחו את הסכו'ם ואל תעמיסו עילו את הביס הבא בטרם לעסתם היטב ובלעתם את הביס הקודם. אכילה מהירה מכניסה אוויר וגורמת לגזים

4. לסיים לאכול לפני תחושת השובע, לוקח 20 דק' לקבל תחושת שובע .

5. אכילה מעבר לכמות הרצויה תעכב עיכול בגלל כמות האנזימים המוגבלת שהגוף יכול ליצר בבת אחת, דבר המשאיר מזון זמן רב מידי בקיבה שמאבדת את גמישותה כשהיא מלאה מידי וגורם לתסיסה וריקבון של המזון, גזים נפיחות ואי נוחות.

6. להפריד בין פחמימות לחלבונים- לכל אחד מהם תהליך עיכול שונה השילוב של שניהם בארוחה גורם לכך שאף אחד מהם לא יתעכל כראוי ויוצר עייפות ותחושת כבדות. טוב לשלב חלבון עם ירקות או פחמימה עם ירקות –רצוי טריים

7. לעולם לאכול פירות על בטן ריקה לחלוטין, פירות מתעכלים מהר ואם יש בקיבה מזון הנמצא בעיכול ארוך יותר הם תוססים ומרקיבים

8. שתית מים רק עד חצי שעה לפני הארוחה או שעתיים לאחריה כדי לא לדלל את מיצי הקיבה לעיכול מיירבי

9. לסיים את הארוחה האחרונה לפחות 3 שעות לפני השינה,יש ירידה משמעותית בתהליך העיכול כשהולכים לישון והגוף זקוק למנוחה, ולתהליכי ספיגה ופינוי שמתרחשים בלילה. אוכל בקיבה יוצר עומס ועייפות למערכות.

10.שעות הבוקר מצויינות לאכילת פירות,שעות הערב מתאימות לאכילת סלט קליל בצהריים אפשר לאכול ארוחה מלאה יותר אך בהקפדה על הכללים שלעי'ל

פורסם ב: מגזין בריאות
הצצה למתכונים
עוגת חומוס
קרא/י עוד>

עוגת חומוס

קיטניות עשירות המינרלים והחלבונים מהטבע כבר מזמן לא מככבות רק בתבשילים והן משתלבות יותר ויותר בקינוחים וכן...גם בעוגות

לחם נאן הודי ללא גלוטן
קרא/י עוד>

לחם נאן הודי ללא גלוטן

נאן זה הוא מתכון לחם שטוח ללא גלוטן וידידותי ללא גלוטן שצריך בו רק 3 מרכיבים! זו הדרך המושלמת לשים

לכל המתכונים >
הצטרפו אלי
תגיות
ארוחת בוקר בריא גזר חג חגיגי חורף חלב שקדים טבעוני טבעי ילדים כוסמין כורכום לחם לימון ללא ביצים ללא גלוטן ללא חלב ללא סויה ללא סוכר מהיר הכנה מייפל מתוק סלק עוגיות פסח פרג צ'יאה קוקוס קינואה קינוח קינמון קיץ קמח חומוס קרם קרם קוקוס קשיו רו רו-פוד רופוד שום שוקולד שיבולת שועל שמן קוקוס שקדים תמרים
טעימה מהמתכונים
קרם קוקוס צ'יה וקשיו

קרם קוקוס צ'יה וקשיו

סלט ירוקים עם טוויסט

סלט ירוקים עם טוויסט

לביבות תפו"א ורוזמרין אפויות

לביבות תפו"א ורוזמרין אפויות

מוזמנים ליצור איתי קשר

050-433-99-70

Facebook Youtube
בנייה ועיצוב אתר omega360
© כל הזכויות שמורות לענת דרור- אין להעתיק, לשכפל, להדפיס ולהפיץ תוכן כלשהו מהאתר בלא היתר מפורש בכתב
גלילה לראש העמוד