המתכון הוא: ללא חלב, טבעוני
קלוריות: 110
מנות: 18
זמן בישול
מרכיבים
1 כוס קינואה לא מבושלת
2 כוסות מים
1 דלורית בינונית, מקולפת וחתוכה לחתיכות של 5 ס"מ
1 בצל סגול, חתוך לקוביות
2 גזרים בינוניים, מקולפים ומגוררים
חופן גדול כוסברה
3 כפות אבקה קליפת פסיליום
4 כפות רוטב סויה "תמרי"
1 כפית אבקת שום
1 כף טחינה
2 כפות פתיתי שמרי בירה
½ כפית אבקת קארי
1 כפית פפריקה
½ כפית פלפל קאיין
¼ כוס שומשום לציפוי
ההכנה
- לחמם מראש תנור ל- 200 מעלות.
- להעביר את הקינואה והמים לסיר בינוני ולהביא לרתיחה. להנמיך את החום ולתת להתבשל על אש נמוכה עד שמבושל.
- לשים את חתיכות הדלורית על נייר פרגמנט. לצלות 20-25 דקות או עד שהדלורית רכה ושחומה קלות.
- לתת לדלורית להתקרר במשך 5-10 דקות.
- להעביר את הדלורית למעבד מזון ולערבל עד שהתערובת חלקה.
- בקערה גדולה, להכניס את כל המרכיבים חוץ מגרעיני שומשום ולשלב היטב.
- לעצב כל קציצה ולהניח על נייר פרגמנט נקי. לבזוק גרעיני שומשום ולקלות בתנור במשך 25 דקות, ואז להפוך כל קציצה ולקלות עוד 10 דקות.
מידע תזונתי
למנה: קלוריות: 110, פחמימות: 16.7 גר', שומן: 4.2 גר', חלבון: 3.5 גר', סוכר: 1.0 גר'.