קרקרים של צנובר קלוי בזיליקום וקינואה
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול: 15 דקות
סה"כ זמן: 25 דקות
4-6 מנות
מצרכים
• 1 כוס קמח קינואה
• ½ כוס קמח אורז חום
• 2 כפיות אבקת קליפת פסיליום
• 1 כפית אבקת שום
• 1 כפית מלח ים
• ½ כפית פלפל גרוס
• 2 כפות צנוברים קלויים
• 2 כפות עלי בזיליקום טריים
• 3 כפות קמח חומוס
• 1 כף שמן זית
• ¼ כוס + 2-3 כפות מים קרים
הוראות:
• לחמם מראש תנור ל – 200 מעלות. להוסיף למעבד מזון קמח קינואה, קמח אורז חום, פסיליום, שום, מלח, פלפל, צנוברים, בזיליקום, חומוס ושמן. לעבד בפולסים עד שמעורבב ביחד לגמרי
• להוסיף את המים, להתחיל ב- ¼ כוס ולהוסיף 1 כף בכל פעם, לעבד בפולסים עד ליצירת בצק שמגיע יחד לכדור, כ -30 שניות. להוציא וליצור כדור. לתת לנוח דקות ספורות.
• לחתוך את הבצק לארבעה חלקים. ללוש חתיכה אחת עם הידיים, ולהניח אותה על נייר פרגמנט ולרדד דק ככל שאתם יכולים יתכן שתצטרכו לרדד את הבצק עם מעט קמח, כדי שהוא לא ידבק. לחזור על הפעולה עם שלושת החלקים האחרים ולהעביר את החתיכות לנייר פרגמנט.
• לאפות את קרקרים 7-10 דקות לכל צד, לשמור מקרוב כדי שהם לא ישרפו. להיזהר גם כשהופכים אותם! לכבות את התנור ולתת להם לשבת בתנור חם 1-2 שעות, כך שהם יהיו סופר פריכים.
• לשבור אותם לחתיכות, להוסיף אותם לקערה ולהגיש אותם עם מטבלים / ממרחים האהובים עליכם.