
שוקולד בריא? יש דבר כזה
הקקאו נחשב למזון אלים והוא אכן מזון עשיר בחומרים מעוררים טבעיים, הוא יוצר תחושת אושר וסיפוק במוח, מאזן את הורמוני המין, מחזק את הלב, מאזן סוכר וכולסטרול, מאיץ מטבוליזם, מלא במגנזיום ובברזל, משביע ואפילו כמה מפתיע…עוזר בהרזייה.
את הקקאו יש לצרוך נא – RAW, מבלי שעבר קלייה או חימום מעל 48 מעלות, אחרת כל התכונות שבו ילכו לאיבוד.
לכן חשוב לרכוש את הקקאו בפולים באבקה או בשבבים (ניבס) חיים שיובשו בשמש או במייבש מזון, כנ'ל חמאת קקאו ואבקת קקאו טבעיות.
הנה מתכון שווה ל 25 יחידות שוקולד טעימות ומרפאות:
כוס של חמאת קקאו אורגנית מונחת בכלי מעל סיר מים חמים להמסה
חצי כוס של שמן קוקוס מומס בכבישה קרה או שמן המפ, ואפילו טחינה, או חמאת שקדים
כוס וחצי אבקת קקאו אורגני נא
חצי כוס ניבס (שבבי קקאו)
חצי כוס של ממתיק איכותי ניתן לשלב אגבה, וסילאן או מייפל וסילאן (ביחס פחות של סילאן)
לערבב את החמאה והשמן היטב ואז להוסיף את ההמתקה
לשפוך את התערובת לתבנית שוקולד סיליקון ולהכניס למקפיא לשעתיים לפחות
ניתן להוסיף אחד מהאפשרויות כגון: אגוזי מלך גרוסים, גוג'י ברי, גרידת תפוז, או לימון ,מלח הימלאיה, הל, תמצית מנטה, תמצית וניל או מוקה, או כל תוספת שמתחשק.