לחם הודי נאן ללא גלוטן

נאן

נאן ללא גלוטן עם 3 מרכיבים כן, אתם קוראים את זה נכון. וצריך  רק 3 מרכיבים. היופי של המתכון הזה הוא שאתם יכולים להכין את זה כטורטיה מלוחה או שאתם יכולים להשתמש בו כדי להכין קרפ לקינוח! הסוד הוא בכמות הבלילה שאתם משתמשים. זו הבלילה המגוונת ביותר אי פעם!

מה זה נאן?
לאלו מכם שמעולם לא אכלו נאן – זהו לחם שטוח אפוי בתנור, שאתם מוצאים במסעדות הודיות. הוא עשוי מקמח לבן ואופים בתנור טנדורי; זה יוצא אוורירי ורך ומדהים.


הבלילה הזו שכאן, יכולה לעזור לכם להשיג את זה - מינוס הגלוטן. פשוט לשפוך את הבלילה על מחבת משומנת או מחבת טפלון או מחבת קרפ (זה הכי טוב!) ולבשל עד שהבלילה יפה ואוורירית. אם אתם רוצים להכין קרם לקינוח, להשתמש בפחות בלילה להכנת קרפ דק יותר.


כיצד להשתמש בנאן:
השימוש בנאן הוא לרוב כדי לאסוף את התבשיל ומנות קארי הודי. הרבה אנשים הודיים אוכלים בידיים. הנאן הוא כמעט כמו כפית במובן מסוים – זה אוסף את הצ'אטני ואת הירקות ומצרף את הרוטב המתובל. יש לחם הודי מסוגים שונים: :רוטי, נאן, פראטה ממולא, פורי, באטורה


כאן הוא עם טוויסט - ללא גלוטן
רק תזכרו שמכיוון שזה מתכון ללא גלוטן. אם אתם רגילים לאכול נאן, אתם ללא ספק הולכים להבחין בהבדל עצום. אין ספק שהנאן הזה טוב בשבילכם. וזה טעים לגמרי.

אני מוסיפה קצת מלח. ואם אני רוצה שזה יהיה קרפ לקינוח, אז אני משאירה אותו כמו שהוא. בלילה זו נהדרת כי אתם יכולים להוסיף מה שאתם רוצים. רוצים נאן שום?


הוסיפו שום קצוץ. רוצים לזרוק קצת תבלינים בתערובת? תעשו את זה. רוצים לפזר על הנאן גהי מדהים? למה לא ?!

בנוסף להכנת נאן ללא גלוטן, אתם יכולים גם להכין קרפים דקים. מבשלים אותם על חום נמוך ולא משתמשים בכל כך הרבה בלילה. ממלאים את הקרפ עם משהו מתוק (חמאת תפוחים, לימון, שוקולד צ'יפס) ותקבלו ביס של מדהימות.


3 מרכיבי קסם:
שלושת המרכיבים העושים את הבלילה הקסומה הזו הם: קמח שקדים, קמח טפיוקה וקרם קוקוס הוא חייב להיות שומן מלא גם אם מכינים קרסט פיצה או טורטיה

 

 

  • זמן הכנה: 5 דקות
  •  סה"כ זמן: 5 דקות
  • מתקבלים: 6 נאן קטנים
  • שיטה: כיריים
  • מטבח: הודי

מרכיבים

  • ½ כוס קמח שקדים
  • ½ כוס קמח טפיוקה או קורנפלור
  • 1 כוס קרם קוקוס, שומן מלא
  • מלח, להתאים לפי הטעם, אופציונלי
  • גהי, (לשים על הלחם) אופציונלי

ההכנה

  1. לחמם מחבת לקרפ או מחבת טפלון על חום בינוני.
  2. לערבב את כל המרכיבים יחד בקערה, ולשפוך ¼ כוס מהבלילה על המחבת.
  3. לאחר שהבלילה מתנפחת ונראית יציבה / וברובה מבושל, להפוך אותו ולבשל את הצד השני (להיות סבלניים, זה לוקח קצת זמן!).
  4. להגיש מיד או לקרר על רשת.

 

הערות

  • אם הנאן שלכם קצת דביק באמצע, אתם יכולים לשים אותו על תבנית אפייה ולאפות במשך 5 דקות ב- 175 מעלות או 10-15 דקות ב- 200 מעלות ללחם יותר קריספי.
  • אם אתם רוצים להכין קרפ לקינוח, לשפוך את הבלילה ולפזר אותה דק ככל האפשר.
  • אם אתם לא משתמשים במחבת טפלון, תצטרכו להשתמש בסוג כלשהו של שמן / גהי או שומן כדי לשמור על הבלילה שלא תדבק.
  • אם הקרם התמצק בחלב הקוקוס המשומר, אז לערבב היטב לפני השימוש.

עובדות תזונתיות
6 מנות
גודל הגשה: 1 נאן
קלוריות למנה: 179
% ערך יומי:
22% סה"כ שומן 14.2גרם
0% כולסטרול 0 מ"ג
0% נתרן 6 מ"ג
4% פחמימות סה"כ 12.9 גרם
סוכרים 1.7 גרם
6% חלבון 2.9 גרם
2% ויטמין C 1.1 מ"ג
3% סידן 26.4 מ"ג
6% ברזל 1.1  מ"ג
2% חומצה פולית B9 5.4 מק"ג

נאן2
נאן 3

השארת תגובה