זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול: 10 דקות
סה"כ זמן: 30 דקות
גבינה טבעונית
מנות: כ – 8
מרכיבים
- 1 כוס קמח חומוס
- ½ כוס שמרי בירה / שמרים תזונתיים
- 1 כף פפריקה (מתוקה או מעושנת)
- 1 כפית אבקת בצל
- ¾ כפית מלח ים דק
- ¼2 כוסות מים, מחולקים
- 1 כף חרדל צהוב מוכן
- 2 כפיות חומץ תפוחים
- 2 כפות טחינה
הוראות
- לשים תבנית ללחם בגודל 13×23 ס"מ סמוך לאזור העבודה.
- בקערה בינונית, לערבב את קמח החומוס, שמרי בירה/ שמרים תזונתיים, פפריקה, אבקת בצל ומלח. לאט לאט לערבב פנימה 1 כוס מים עד שמעורבל וחלק, ולאחר מכן לערבב פנימה חרדל וחומץ.
- בסיר בינוני, להביא לרתיחה את שאר המים ¼1 כוסות. להנמיך את החום לנמוך מאוד ולערבב פנימה את תערובת החומוס וטחינה. לבשל, לערבב ללא הרף (זה מתייצב מהר מאוד!), במשך 4-7 דקות, עד התערובת סמיכה מאוד.
- להעביר מיד ובמהירות את התערובת לתבנית, להחליק את החלק העליון.
- לקרר את הגבינה לטמפרטורת החדר ולאחר מכן לשים אותה במקרר, מכוסה באופן רופף, לפחות שעתיים עד שתתמצק מאוד.
- לסנן את המים מהתבנית (המים ישתחררו מהגבינה כשהיא התייצבה); להפוך את הגבינה על קרש חיתוך.
- לחתוך, לקוביות, לפרוס או לגרר לפי הצורך!
הערות
אחסנה: לאחסן במיכל אטום במקרר עד 3 שבועות.
גירסה ללא טחינה – אם אתם לא אוכלים גרעינים (טחינה עשויה משומשום), אתם יכולים להשתמש בכמות שווה של שמן (למשל שמן זית או שמן אבוקדו), או חמאת שקדים לא ממותקת או חמאת קשיו.
טיפ: הגבינה תגרר ביתר קלות אחרי שהיא "תתייצב" לפחות שבוע (היא הופכת להיות מוצקה יותר). לחלופין, לחתוך חתיכת גבינה (שאתם מתכוונים לגרר), לעטוף, ולשים במקפיא 20-30 דקות לפני שמגררים.
מידע תזונתי
גודל מנה: (1/16 מהמתכון) קלוריות: 45, שומן: 5 גרם, שומן רווי: 1.5 גרם, פחמימות: 3.7 גרם, סוכר: 0.7 גרם, נתרן: 122 מ"ג, סיבים: 1.5 גרם, חלבון: 3.2 גרם, כולסטרול: 0 מ"ג.
תודה רבה על המתכון
מה אפשר לשים במקום חומץ תפוחים כי אסור לי כי יש לי קנדידה
אפשר לימון, אגב אין בעייה עם 2 כפיות חומץ במצבי קנדידה