גבינת צ'דר מקמח חומוס

גבינת צ'דר מקמח חומוס

 

זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול: 10 דקות
סה"כ זמן: 30 דקות

גבינה טבעונית
מנות: כ – 8

 מרכיבים

  • 1 כוס קמח חומוס
  • ½ כוס שמרי בירה / שמרים תזונתיים
  • 1 כף פפריקה (מתוקה או מעושנת)
  • 1 כפית אבקת בצל
  • ¾ כפית מלח ים דק
  • ¼2 כוסות מים, מחולקים
  • 1 כף חרדל צהוב מוכן
  • 2 כפיות חומץ תפוחים
  • 2 כפות טחינה

 הוראות

  1. לשים תבנית ללחם בגודל 13×23 ס"מ סמוך לאזור העבודה.
  2. בקערה בינונית, לערבב את קמח החומוס, שמרי בירה/ שמרים תזונתיים, פפריקה, אבקת בצל ומלח. לאט לאט לערבב פנימה 1 כוס מים עד שמעורבל וחלק, ולאחר מכן לערבב פנימה חרדל וחומץ.
  3. בסיר בינוני, להביא לרתיחה את שאר המים ¼1 כוסות. להנמיך את החום לנמוך מאוד ולערבב פנימה את תערובת החומוס וטחינה. לבשל, לערבב ללא הרף (זה מתייצב מהר מאוד!), במשך 4-7 דקות, עד התערובת סמיכה מאוד.
  4. להעביר מיד ובמהירות את התערובת לתבנית, להחליק את החלק העליון.
  5. לקרר את הגבינה לטמפרטורת החדר ולאחר מכן לשים אותה במקרר, מכוסה באופן רופף, לפחות שעתיים עד שתתמצק מאוד.
  6. לסנן את המים מהתבנית (המים ישתחררו מהגבינה כשהיא התייצבה); להפוך את הגבינה על קרש חיתוך.
  7. לחתוך, לקוביות, לפרוס או לגרר לפי הצורך!

 

הערות
אחסנה: לאחסן במיכל אטום במקרר עד 3 שבועות.

גירסה ללא טחינה – אם אתם לא אוכלים גרעינים (טחינה עשויה משומשום), אתם יכולים להשתמש בכמות שווה של שמן (למשל שמן זית או שמן אבוקדו), או חמאת שקדים לא ממותקת או חמאת קשיו.

טיפ: הגבינה תגרר ביתר קלות אחרי שהיא "תתייצב" לפחות שבוע (היא הופכת להיות מוצקה יותר). לחלופין, לחתוך חתיכת גבינה (שאתם מתכוונים לגרר), לעטוף, ולשים במקפיא 20-30 דקות לפני שמגררים.

מידע תזונתי

גודל מנה: (1/16 מהמתכון) קלוריות: 45, שומן: 5 גרם, שומן רווי: 1.5 גרם, פחמימות: 3.7 גרם, סוכר: 0.7 גרם, נתרן: 122 מ"ג, סיבים: 1.5 גרם, חלבון: 3.2 גרם, כולסטרול: 0 מ"ג.

 

גבנת צ'דר מקמח חומס
גבנת צ'דר מקמח חומס

2 תגובות

  1. סיגליתי הגב

    תודה רבה על המתכון
    מה אפשר לשים במקום חומץ תפוחים כי אסור לי כי יש לי קנדידה

השארת תגובה