עלי מנגולד ממולאים

עלי מנגולד ממולאים

מנה חגיגית ללא גלוטן

מרכיבים

10  עלי מנגולד

2  תפו"א פרוסים עבה  
3  כוסות מים
מיץ מלימון שלם

למילוי :

כוס וחצי אורז אדום מלא (לא מבושל)שהושרה לשעתיים נשטף וסונן

2 עגבניות קצוצות דק
גזר אחד גדול מגורד

3 גבעולי בצל ירוק קצוצים בלי החלק הלבן

חופן עלי פטרוזיליה קצוצים דק

1/2  כוס משמשים אורגניים קצוצים דק

חופן צנוברים
3 כפות שמן זית
מלח הימלאיה, מעט פפריקה חריפה

לימון כבוש  קצוץ(רשות)

סיר רחב ונמוך לבישול

אופן ההכנה:

מרתיחים מים וחולטים את העלים כ-2 דקות
מסננים ומנערים את העלים משאריות המים ופורסים אותם היטב אחד על השני על משטח עבודה נח

חותכים את הגבעולים מהעלים ומרפדים בהם את תחתית הסיר

מערבבים את חומרי המילוי בקערה לתערובת אחידה

מניחים כ-2 כפות מהמילוי בקצה הקרוב לגבעול
מקפלים את צד ימין ושמאל פנימה ומגלגלים

להניח על הגבעולים שבסיר את פרוסות תפוח האדמה
ומעליהן את העלים המגולגלים.

לפזר את יתרת המילוי בין העלים המגולגלים שבסיר מוסיפים 3 כוסות מים ואת מיץ הלימון ומעל הכל, מפזרים מעט מלח הימלאיה גס.
אם לא נשאר מילוי, מוסיפים רק מים לימון ומעט מלח לסיר

מרתיחים את התבשיל על חום גבוה עם מכסה, ואז מנמיכים את החום, ומבשלים 45-60 דקות, או עד שהנוזלים נספגים .

מוציאים את העלים המגולגלים בזהירות מהסיר, ומגישים

עלי מנגולד ממולאים
עלי מנגולד ממולאים

השארת תגובה