דואנט תפוחים מתובלים עם זיגוג סיידר תפוחים
לאכול דואנט כזה לצד משקה סיידר חם ולקפוץ לתוך ערמת עלים של סתיו
מצרכים
למצרכים היבשים:
- 1 כוס קמח שיבולת שועל ללא גלוטן (אתם יכולים לעשות משלכם על ידי הכנסת שיבולת שועל בבלנדר או במעבד מזון, לערבל למאד דק למרקם הטוב ביותר)
- 3 כפות זרעי פשתן זהובים
- ½1 כפיות קינמון + לטעם
- ¼ כפית אגוז מוסקט טחון
- ¼ כפית זנגביל טחון
- קורט פלפל אנגלי
- 1 כפית אבקת אפייה
- ½ כפית סודה לשתייה
- קורט מלח
לחומרים הרטובים:
- ⅓ כוס רסק תפוחים לא ממותק
- ⅓ כוס חלב שקדים מעורבב עם 1 כפית חומץ תפוחים או מיץ לימון + עוד חלב לפי הצורך
- 4 תמרים מג'הול, מושרים במים חמים לכמה דקות כדי להתרכך, ולאחר מכן מסוננים
- 2 כפות חמאת שקדים
- 1 כפית וניל
- 1 כף סירופ מייפל או עוד חלב או מיץ תפוחים / סיידר (אופציונלי)
לזיגוג סיידר תפוחים:
- 2 כוסות סיידר תפוחים
- קורט ג'ינג'ר, אגוז מוסקט וקינמון
- אבקת סוכר קוקוס (אופציונלי)
ההכנה:
- לחמם מראש תנור ל- 190 מעלות. לשמן תבנית דונאטס עם שמן קוקוס.
- לערבב את החומרים היבשים בקערה גדולה עם מקצפה, לערבב היטב ולפרק את כל הגושים.
- להוסיף את כל החומרים הרטובים לבלנדר ולערבל במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת חלקה. לצקת לחומרים היבשים ולערבב בכף עץ. להוסיף עוד 1 כף חלב שקדים אם הבלילה נראית יבשה. זה צריך להיות סמיך, לח ודביק, ללא גושים יבשים.
- למלא תבנית דונאטס כ- ⅔ – ¾ , להחליק את החלק העליון. זכרו שהם. יתפחו מעט
- לשמור על קערה של מים חמים כדי לטבול את האצבעות שהבלילה לא תדבק לידיים שלכם כשאתם מחליקים אותה. לאפות ב-160 מעלות כ- 18 דקות, לבדוק לאחר 15 דקות. הם יתמצקו למגע ויהיו זהובים קלות. לתת להם לנוח בתבנית במשך 10-15 דקות טובות לפני שמוציאים ולקרר לגמרי.
- לזיגוג, להביא את סיידר התפוחים והתבלינים לרתיחה נמוכה בסיר קטן. להמשיך לבשל כ- 20-30 דקות עד שהסיידר מצטמצם יותר ממחציתו. לתת לזה להתקרר. להוסיף 1 כף או 2 כפות אבקת סוכר קוקוס לסיידר המצומצם לזיגוג מסורתי יותר, אם תרצו. זה יסמיך כשהוא מתקרר.
- לחלופין, אתם יכולים לגלגל את הדונאטס באבקת סוכר קוקוס ולהוסיף ביזוק של קינמון.
מידע תזונתי
סה"כ קלוריות: 1555, פחמימות: 286 גר', סה"כ שומן: 39 גר', סה"כ חלבון: 39 גר', סה"כ נתרן: 144 מ"ג, סה"כ סוכר: 131 גר'.
הערות
דונאטס אלה נשמרים בצורה הטובה ביותר במשך יום או יומיים.