דואנט תפוחים מתובלים עם זיגוג סיידר תפוחים

דואנט תפוחים

לאכול דואנט כזה לצד משקה סיידר חם ולקפוץ לתוך ערמת עלים של סתיו

מצרכים

למצרכים היבשים:

  • 1 כוס קמח שיבולת שועל ללא גלוטן (אתם יכולים לעשות משלכם על ידי הכנסת שיבולת שועל בבלנדר או במעבד מזון, לערבל למאד דק למרקם הטוב ביותר)
  • 3 כפות זרעי פשתן זהובים
  • ½1 כפיות קינמון + לטעם
  • ¼ כפית אגוז מוסקט טחון
  • ¼ כפית זנגביל טחון
  • קורט פלפל אנגלי
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית סודה לשתייה
  • קורט מלח

 לחומרים הרטובים:

  • ⅓ כוס רסק תפוחים לא ממותק
  • ⅓ כוס חלב שקדים מעורבב עם 1 כפית חומץ תפוחים או מיץ לימון + עוד חלב לפי הצורך
  • 4 תמרים מג'הול, מושרים במים חמים לכמה דקות כדי להתרכך, ולאחר מכן מסוננים
  • 2 כפות חמאת שקדים
  • 1 כפית וניל
  • 1 כף סירופ מייפל או עוד חלב או מיץ תפוחים / סיידר (אופציונלי)

 לזיגוג סיידר תפוחים:

  • 2 כוסות סיידר תפוחים
  • קורט ג'ינג'ר, אגוז מוסקט וקינמון
  • אבקת סוכר קוקוס (אופציונלי)

 ההכנה:

  1. לחמם מראש תנור ל- 190 מעלות. לשמן תבנית דונאטס עם שמן קוקוס.
  2. לערבב את החומרים היבשים בקערה גדולה עם מקצפה, לערבב היטב ולפרק את כל הגושים.
  3. להוסיף את כל החומרים הרטובים לבלנדר ולערבל במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת חלקה. לצקת לחומרים היבשים ולערבב בכף עץ. להוסיף עוד 1 כף חלב שקדים אם הבלילה נראית יבשה. זה צריך להיות סמיך, לח ודביק, ללא גושים יבשים.
  4. למלא תבנית  דונאטס כ- ⅔ – ¾ , להחליק את החלק העליון. זכרו שהם. יתפחו מעט
  5. לשמור על קערה של מים חמים כדי לטבול את האצבעות שהבלילה לא תדבק לידיים שלכם כשאתם מחליקים אותה. לאפות ב-160 מעלות כ- 18 דקות, לבדוק לאחר 15 דקות. הם יתמצקו למגע ויהיו זהובים קלות. לתת להם לנוח בתבנית במשך 10-15 דקות טובות לפני שמוציאים ולקרר לגמרי.  
  6. לזיגוג, להביא את סיידר התפוחים והתבלינים לרתיחה נמוכה בסיר קטן. להמשיך לבשל כ- 20-30 דקות עד שהסיידר מצטמצם יותר ממחציתו. לתת לזה להתקרר. להוסיף 1 כף או 2 כפות אבקת סוכר קוקוס לסיידר המצומצם לזיגוג מסורתי יותר, אם תרצו. זה יסמיך כשהוא מתקרר.
  7. לחלופין, אתם יכולים לגלגל את הדונאטס באבקת סוכר קוקוס ולהוסיף ביזוק של קינמון.

 

מידע תזונתי
סה"כ קלוריות: 1555, פחמימות: 286 גר', סה"כ שומן: 39 גר', סה"כ חלבון: 39 גר',  סה"כ נתרן: 144 מ"ג, סה"כ סוכר: 131 גר'.

 הערות
דונאטס אלה נשמרים בצורה הטובה ביותר במשך יום או יומיים.

 

 

דואנט תפוחים

השארת תגובה