קניידלך טבעוני צבעוני לפסח

מנה חגיגית שתשדרג לכם את ארוחת החג ותקצור מחמאות

נתחיל בהכנת המרק:

מצרכים

2  בצלים גדולים לקוביות גדולות

1 שן  שום -כתושה

3  גזרים- חתוכים לעיגולים

1  קישוא גדול  חתוך לאצבעות
1  שורש סלרי גדול חתוך לחצאי פרוסות
1  שורש פטרוזיליה  פרוס לעיגולים
 3תפוחי אדמה בינוניים לקוביות קטנות

תבלינים:

2  עלי דפנה
1 כפית כורכום
כפית גדושה זרעי כוסברה טחונים
כף מלח
פלפל לבן טחון

1 כפית שום גבישי

1 כפית: כמון, טימין, פפריקה מתוקה

כף שמן זית

ההכנה:

מטגנים מעט את גרגירי הכוסברה הטחונים ומוסיפים את הבצל והגזר במעט שמן זית, מוסיפים את שאר הירקות פרט לתפוחי האדמה ומכסים לאידוי כחמש דקות, מוסיפים את שאר התבלינים ואת תפוחי האדמה, מוסיפים ליטר וחצי מים. מרתיחים ומבשלים על אש קטנה עד לריכוך תפוחי האדמה

לקניידלך הטבעוני – 40 כדורים

מרכיבים:

יבשים:

2 כוסות קמח מצה

3 כפות קמח טפיוקה/  קורנפלור

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

2 כפיות שום גבישי

מלח פלפל

רטובים:

1/4 כוס שמן זית/ חמניות בכבישה קרה

3/4 כוס רסק תפוחים לא ממותק

1 כף זרעי צ'יאה טחונים מושרים 5 דקות ב-3 כפות מים

1/2 1 כוסות מנוזלי המרק המוכן

ההכנה:

לערבב בקערה את המרכיבים היבשים

לערבב ביחד את השמן ורסק התפוחים, לצרף צ'יאה

להכניס לתערובת היבשים ולערבב היטב עם הידיים

להוסיף את כל נוזלי המרק בהדרגה  כ- 3-4 פעמים ו"ללוש" בכל פעם

להכניס את התערובת לכ-שעה מכוסה למקרר

להכין כדורים קטנים, בגודל פלאפל

למלא סיר גדול ורחב במים  עם מעט מלח ופלפל שחור גרוס ולהביא לרתיחה

להנמיך את החום  ככה שהמים מבעבעים ממש מעט כדי שהכדורים לא יתפרקו

להעביר בעדינות את הכדורים למים אחד ליד השני בשכבה אחת

 ולבשל -25-20 דקות

לא לגעת בכדורים בזמן הבישול

לבדוק עם מזלג וכשזה רך להוציא את הקניידלך מהמים  עם כף מחוררת,

להניח על נייר אפייה להתקררות מוחלטת

לשמור את הכדורים בקופסא סגורה בנפרד עד להגשה.

הכדורים מתקשים בהתקררות ואז ניתן להכניסם למרק אחרי הרתיחה לחימום- על חום נמוך-

של 10 דקות לפני ההגשה

  • לקניידלך צבעוניים:

לחלק את התערובת ל-3 חלקים

לתערובת אחת להוסיף בצל קצוץ דק מטוגן עם שום כתוש

ולאחר הקירור לערבב עם חצי כפית כורכום וחופן גדוש של פטרוזיליה

לחלק השני של התערובת הבסיסית,  להוסיף מעט בצל מטוגן וסלק מבושל מעוך לפירה

 

השארת תגובה